Menneet tapahtumat

Nuorten teatteriryhmä Draamalaamat esittää:
MITÄ SITTE? - Näytelmä identiteetistä ja unelmista
Pe 2.6. klo 19.30, Teatteri Tuike

Huom! Uusi esityspäivä on 2.6. Alkuperäinen 27.5. esitys jouduttiin perumaan.

Mitä sitte? on näytelmä nuorten identiteetistä ja unelmista saada olla oma itsensä. Esitys on saanut alkukipinän Grimmin Tähkäpää-sadusta. Draamalaamat ovat käsikirjoittaneet esityksen kuitenkin hyvin kauas perinteisestä sadusta poimien siitä itseään kiinnostavia teemoja ja tuoneet tarinan tähän päivään.

Mitä sitte? on fragmentaarinen esitys, joka kertoo kolmen nuoren - Helenan, Jaydenin ja Jalon - tarinan. Nuoret kohtaavat erilaisia haasteita etsiessään omaa identiteettiään ja yrittäessään toteuttaa unelmiaan. Tähkäpään tornina ja noitana näille nuorille ovat oma huone ja oma mieli, jonka syövereihin yhteiskunta, koulukaverit ja vanhemmat ovat nuoret ajaneet. Lopulta kukin nuori löytää oman “prinssinsä”, joka auttaa nuorta oman elämänsä ratkaisuissa.

Mitä sitte? tuo esille nuorten näkökulmia ahdistuksesta, sukupuoli-identiteetistä, seksuaalisesta suuntautumisesta ja rock-unelmista. Esityksen nuoret etsivät rohkeutta olla avoimesti oma itsensä pelkäämättä mitä muut ajattelevat.


“Haluaisin, että muut näkisivät minut niin kuin näen itseni. Haluaisin olla avoimesti minä.”

Ohjaava opettaja: Petra Haapio
Käsikirjoitus: ryhmä
Visuaalisuus: ryhmä
Esiintyjät: Felix, Emma, Hilla, Lilja, Margis, Minea, Vilma

Aika: Pe 2.6. klo 19.30 (kesto n. 30 min)
Paikka: Teatteri Tuike, Tuikesali, Viertolantie 2-4 B


VAPAA PÄÄSY


Draamalaamat on 12-15-vuotiaiden aktiivinen teatteriryhmä Helsingin Töölöstä. Puolet ryhmäläisistä on ollut mukana jo vuosia ja puolet taas aloittanut viime syksynä. Draamalaamat on idearikas ja innostunut ryhmä, jonka esitykset syntyvät ryhmän omista ideoista ammattiohjaajan avulla.

Kansantanssin Kevätriemua -konsertti la 20.5.2023 klo 16.00-18.30

Helsingin työväenopiston Opistotalon juhlasali, Helsinginkatu 26

Kansantanssin Kevätriemua -konsertti kokoaa lavalle nuorisoseura Karjalan Nuorten kansantanssi- ja musiikkiryhmät. Konsertissa nähdään näyttämölle tehtyä kansantanssia laajalla kirjolla: uusia koreografioita ja luovaa perinteen tulkintaa seuran omien sekä vierailevien ryhmien esittämänä. Tervetuloa nauttimaan elävästä musiikista ja kansantanssin riemusta!

Liput 15 € / 10 €, kannatuslippu 25 €
Liput myynnissä ennakkoon: Nuorisoseurojen Puoti / Lipunmyynti.

Lasten ja nuorten teatteritapahtuma ILLUUSIO la 13.5.2023

TeatteriSitruunat (kuva: Petra Haapio)

Osoite: Malmin työväentalo, Takaniitynkuja 6.

Kaikki seuran teatteriryhmät esiintyvät Karjalan Nuorten teatteriryhmien perinteisessä kevättapahtumassa. Perheet ja ystävät ovat jälleen lämpimästi tervetulleita katsomoon! Ilmainen sisäänpääsy.

Aikataulu:

12.30 Ensimmäinen näytös

n. klo 13.30 väliaika 30 min. Väliajalla puhvetti, jota pitää nuorten tanssiryhmä Roihu.

n. klo 14-15 toinen näytös


OHJELMA

Meilahden maanantain teatterikerho Loistavat eläimet: Peruna, joka myy toreja

Juhlatunnelma on huipussaan kylän jokavuotisilla perunafestivaaleilla. Perunatorin lisäksi järjestetään jalkapallo-ottelu, joka päättyy kuitenkin kaaokseen. Tapahtuu järkyttävä rikos! Festivaalikansa ja jopa kaiken nähnyt etsivä joutuvat ennenkuulumattoman mysteerin äärelle.

Esiintyjät: Aaron, Eetu, Joosua, Kalle, Paulus, Uljas

Loistavat eläimet -ryhmä on aloittanut toimintansa tänä lukuvuonna. Ryhmä koostuu 1-2-luokkalaisista. Ryhmää ohjaa Anni Kopra. Näytelmä ja roolit ovat yhdessä ideoituja.

*****

Käpylän teatterikerho Teatterisitruunat: Taiteilijan kaappaus

Eläinten ja ihmisten yhteiselo on hyvää. Kylään on järjestetty taidefestivaali, johon on saapunut ranskalainen taiteilija. Kesken festivaalin taiteilija kuitenkin katoaa mystisesti. Kaappasiko joku taiteilijan vai mitä tapahtui? Asiaa rupeaa selvittämään yksi sun toinen kyläläinen. Kuka lopulta löytää taitelijan?

Esiintyjät: Louna, Sella, Elsa, Fanni, Siiri S., Selja, Neri, Lilja, Eeta, Siiri V.

Teatterisitruunat on 2.-4. luokkalaisten teatterikerho. Ryhmässä on uusia sekä jo reilun vuoden mukana olleita innokkaita teatterin harrastajia. Kerhossa ollaan harjoiteltu ryhmätyötaitoja, teatteri-ilmaisun perusteita, improvisaatiota ja tarinan kerrontaa. Esitys on syntynyt yhteisestä ideoinnista, johon jokainen on saanut tuoda omia ideoita ja rakentaa oman roolihahmonsa.

Teatterikerhon ohjaaja on Karjalan nuorissa jo vuodesta 2012 teatteria opettanut teatteripedagogi-ohjaaja Petra Haapio.

******

Meilahden 1.-2-luokkalaisten keskiviikon teatterikerho Loistavat Ketut: Perunalan sekaantunut elämä

Ystävykset ovat kokoontuneet juhlimaan Mauri-kirahvin syntymäpäiviä. Toisaalla pahamaineinen maatilanpitäjä istuu vankilassa. Odottamaton välikohtaus ravintolassa johtaa takaa-ajoon ja sekasortoon, jollaisia on monesti ennenkin nähty Perunalassa.

Esiintyjät: Isabella, Yanxi, Aida, Maija, Anni, Eeva, Saimi, Anri, Vilma

Loistavat eläimet -ryhmä koostuu 1-2-luokkalaisista. Ryhmää ohjaa Anni Kopra. Näytelmä ja roolit ovat yhdessä ideoituja.

*****

Meilahden 3.-6.luokkalaisten teatterikerho Teatteritohvelit: Eläinten maailma.

Luonnonsuojeluaktivisti-kana opiskelee tietoa jääkarhuista ja palkkamurhaaja-diivakeiju etsii kirjoista ammatillisia vinkkejä. Ainoastaan huhu varpaankynsiä syövästä Roope-rotasta vapaalla jalalla puhututtaa kirjastossa. Sitten kaukaisuudesta alkaa kuulua muumimusiikkia ja metsästä löytyy oikea jääkarhu. Yhtäkkiä on paljon kysymyksiä, joihin ei löydy vastausta kirjoista.

Esiintyjät: Ronja L, Ronja S, Hilla, Elsa, Huugo, Hanna, Luna, Ronja, Unna, Venla

Teatteritohvelit-ryhmä koostuu 3.-6.-luokkalaisista. Ryhmä on ollut toiminnassa jo joitakin vuosia. Ryhmää ohjaa Anni Kopra.

Näytelmä ja roolit ovat yhdessä ideoituja.