Seuramme ohjaajat

Kerttu Gröhn, kansantanssinohjaaja

Moikka! Nimeni on Kerttu Gröhn. Ohjaan Lauttasaaressa treenaavaa noin 10-vuotiaiden Tuiske-ryhmää. Opiskelen toista vuotta lukiossa, ja itse tanssin Liekki-ryhmässä. Omaa tanssikokemusta on jo yli kymmenen vuotta takana. Tuisketta olen ohjannut syksystä 2021 lähtien, ja sitä ennen ollut apuohjaajana parissa ryhmässä kolme vuotta

Olivia Heikkilä, kansantanssinohjaaja

Olen Olivia Heikkilä, ja ohjaan Tuiske-lastenryhmää. Olen 18 ja harrastanut kansantanssia yli 10 vuotta, ensin Jipossa ja nyt Liekissä. Ohjausta on tullut tehtyä noin 3 vuotta, niin apuohjaajana kuin ohjaajana

Petra Haapio, Teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK), teatteripedagogi

Petralla on jo vuosikymmenen kokemus teatteriryhmien ohjaamisesta Karjalan Nuorissa. Petra on mm. ohjannut Draamalaamat-ryhmää jo yli kuusi vuotta.Sini Hirvonen, kansantanssinohjaaja

Olen Hirvosen Sini ja toiminut Karjalan Nuorissa vuodesta 2011, jonne etsiydyin heti Helsinkiin muutettuani. Tanssi- ja nuorisoseurahistoriani ovat Pohjois-Savossa ja Keski-Suomessa. Pisimpään olen meidän seurassa ollut kansantanssiryhmien ohjaajana, tällä hetkellä pidän nuorten ryhmä Roihun toiset viikkotreenit ja ohjaan vuonna 2023 jo 10 vuotta täyttävää, perustamaani aikuisten ryhmää Lykkyä. Harrastan itse tanssia Tärsky-ryhmässä. Ohjaajana minulle tärkeimpiä asioita ovat innostavien keikkatavoitteiden tarjoaminen, tanssijoiden rakastuttaminen tanssiperinteeseen sekä nuorten kasvattaminen aktiivisiksi kansalaisiksi. Ulkotanssilliset lempiasiani ovat letitys ja puvustus. Seurassa olen vuosien varrella toiminut myös johtokunnassa, puheenjohtajana ja muissa vapaaehtoishommissa, joita tällä hetkellä jatkan Stadin Nuorisoseurat ry:n puheenjohtajana. Päivätöissä olen järjestöalalla. Töiltä ja tanhulta liikenevä aika kuluu kotona nyt puolitoistavuotiaan puudelin hoitamiseen ja kouluttamiseen yhdessä puolison kanssa.

Riina Hosio, tanssinopettaja (AMK)

Hei, olen Riina Hosio ja kutsun itseäni ensisijaisesti kansantanssijaksi! Olen ammatiltani tanssinopettaja ja tanssitaiteilija, lisäksi suoritan tällä hetkellä tanssinopettajan maisteriopintoja Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa. Olen opettanut Karjalan Nuorissa vuodesta 2015 alkaen. Tällä hetkellä opetan aikuisten tanssiryhmiä Kärriä ja Tärskyä. Tanssin opetuksessa minulle tärkeitä asioita ovat kokemuksellisuus, yhteisöllinen vuorovaikutus ja hyväksyntä sekä tanssiperinteen erilaisten muotojen ja mahdollisuuksien tutkiminen.

Nelli Ikola-Heiska, musiikinopettaja (MuM)

Nelli Ikola on musiikinopettaja ja ammattimuusikko, jonka pääinstrumentti on viulu. Karjalan Nuorissa hän vetää tällä hetkellä Viuluklubia.

Anni Kopra, teatteriopettaja, Master of Applied Theatre
Moi! Olen Anni Kopra ja ohjaan Karjalan Nuorten lasten teatteriryhmiä Meilahdessa. Olen opiskellut soveltavaa teatteria Lontoossa ja tehnyt töitä päiväkodeissa ja kouluissa Suomessa ja jonkin verran maailmalla. Tänä syksynä valmistun lasten ja nuorten tunnetaito-ohjaajaksi! Tykkään yöpyä luonnossa sekä uida ja hevostella. Lisäksi rakastan nykytanssiharrastustani. Tervetuloa Meikun kerhoon kaikki teatterista kiinnostuneet!

Kaisa Kuusisto, kansantanssinohjaaja

Kaisa ohjaa Tempoa Tenaviin -ryhmiä ja lasten tanhuryhmä Trillaa Lauttasaaressa. Itse Kaisa tanssii Tärsky-ryhmässä. Kaisa on lisäksi Karjalan Nuorten johtokunnan jäsen ja puheenjohtaja 2022.

Elias Martikainen, tanssinopettaja (AMK)

Elias Martikainen on toiminut tanssinopettajana Karjalan Nuorissa vuodesta 2017 ja opettanut niin lasten ja aikuisten tanssia kuin FolkJamia ja Tempoa Tenaviin -ryhmiäkin. Lisäksi Elias toimii on toiminut seuran toiminnanohjaajana vuodesta 2020 lähtien.

Arttu Peltoniemi, tanssinopettaja (AMK)

Moikka! Olen -86 syntynyt helsinkiläinen tanssinopettaja ja tanssitaiteilija, jonka harrastustausta on kansantanssissa ja taistelulajeissa. Tanssitaiteilijana olen työllistynyt tanssin freelancekentällä ja apurahataiteilijana. Opettajana olen toiminut osa-aikaisesti muun työn ohella vuodesta 2008, ja meinaan jatkaa loppuelämäni. Karjalan Nuoriin tulin töihin muutettuani Oulusta takaisin Helsinkiin syksyllä 2021, ja koen tulleeni jäädäkseni. Opettamisessa minua kiinnostaa työskennellä ensisijaisesti tanssin somaattisen kokemisen ja ergonomian näkökulmasta, vaikka vanhana nörttinä saattaa joku historiaa tai sukupuolikäsityksiä käsittelevä luento/räntti tunnin aika ajoin keskeyttääkkin. Kansantanssissa rakastan erityisesti jamitanssimista ja improvisaatiota.

Ella Rautamies, tanssinopettaja (AMK)

Ella on valmistunut tanssinopettajaksi Oulun ammattikorkeakoulusta. Oulussa asuessaan hän on työskennellyt tanssinopettajana erityisesti soveltavan tanssin parissa. Karjalan Nuorissa Ella opettaa kansantanssiryhmä Liekkiä ja Roihua.

Mirva Soininen, musiikinopettaja (MuM)

Olen Mirva Soininen, ja työkseni opetan tällä hetkellä laulua ja musiikkia aikuisille harrastajille. Karjalan Nuorissa ohjaan Kuokkavieraat-lauluryhmää, jota minulla on ollut ilo ohjata vuodesta 2016 asti. Pari vuotta sitten Kuokkavieraat liittyi osaksi Karjalan Nuoria. Toukokuun 2022 Kansantanssin kevätriemua -konsertissa pääsimme ensimmäistä kertaa osallistumaan Karjalan Nuorten tapahtumaan. Väliajalla myös yksi alkuperäinen Kuokkavieras tuli esittäytymään, mikä ilahdutti kovasti.

Opettajana on itse koko ajan oppimassa, se on jatkuvaa tutkimista ja ihmettelyä. Harrastustoiminnan ohjaajana saa olla mukana tuomassa laulamista ja luovaa musisoimista ihmisten arkeen ja elämään. Laulaminen ja musiikki tekevät ihmiselle hyvää, siinä on jotain samalla niin luonnollista ja alkuvoimaista kuin mystistä ja puhdistavaa.


Milsse Tapojärvi, kansantanssinopettaja (AMK)

Tanhu-urani alkoi 8-vuotiaana Kaustisen Nuorisoseuran Ottoset-ryhmässä. Sittemmin olen kiertänyt esiintymismatkoja kotimaassa, Euroopassa, Kanadassa ja Japanissa mm. Lapin läänin kansantanssiyhtye Rimpparemmin, Kaustisen NS Häkkyröiden ja Tanhuteatteri Sisikan kanssa. Tanhujen lisäksi ohjaan Pilatesta ja ryhmäliikuntaa, teen luontaishoitoja ja kehoterapiaa, valmennan myyntiä. Olen opiskellut Tanssinopettajaksi Oulun Ammattikorkeakoulussa.

Edla Vensu

Moikka! Olen Edla Vensu ja ohjaan Tuiske-lastenryhmää. Tuisketta olen ohjannut syksystä 2021 lähtien, ja sitä ennen olen apuohjannut kolme vuotta. Olen 17-vuotias ja opiskelen lukiossa. Olen itse tanssinut noin 10 vuotta: ensin Jipossa, ja nyt matka jatkuu Liekissä.


Viive Virtanen, bändin ohjaaja

Viive Virtanen ohjaa Karjalan Nuorten bändiä eli Pyöreän Tornin Pelimanneja. Viive opiskelee Sibelius-Akatemiassa kansanmusiikkilinjalla. Viiven instrumentteja ovat mm. viulu ja avainviulu.