Seuramme ohjaajat

Kerttu Gröhn, kansantanssinohjaaja

Moikka! Nimeni on Kerttu Gröhn. Ohjaan Lauttasaaressa treenaavaa noin 10-vuotiaiden Tuiske-ryhmää. Opiskelen toista vuotta lukiossa, ja itse tanssin Liekki-ryhmässä. Omaa tanssikokemusta on jo yli kymmenen vuotta takana. Tuisketta olen ohjannut syksystä 2021 lähtien, ja sitä ennen ollut apuohjaajana parissa ryhmässä kolme vuotta

Olivia Heikkilä, kansantanssinohjaaja

Olen Olivia Heikkilä, ja ohjaan Tuiske-lastenryhmää. Olen 18 ja harrastanut kansantanssia yli 10 vuotta, ensin Jipossa ja nyt Liekissä. Ohjausta on tullut tehtyä noin 3 vuotta, niin apuohjaajana kuin ohjaajana

Petra Haapio, Teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK), teatteripedagogi

Petralla on jo vuosikymmenen kokemus teatteriryhmien ohjaamisesta Karjalan Nuorissa. Petra on mm. ohjannut Draamalaamat-ryhmää jo yli kuusi vuotta.Sini Hirvonen, kansantanssinohjaaja

Sini on toiminut Karjalan Nuorissa järjestöaktiivina ja ohjaajana nyt kymmenkunta vuotta. Sini ohjaa itse perustamaansa aikuisten tanssiryhmä Lykkyä ja tanssii itsekin keikoilla ryhmän riveissä. Lisäksi Sini ohjaa nuortenryhmä Roihun treenejä kerran viikossa.

Riina Hosio, tanssinopettaja (AMK)

Riina Hosio on tanssinopettaja, koreografi ja tanssitaiteilija, joka on opettanut Karjalan Nuorissa jo useiden vuosien ajan. Tällä hetkellä Riina opettaa aikuisten tanssiryhmiä Kärriä ja Tärskyä.

Nelli Ikola-Heiska, musiikinopettaja (MuM)

Nelli Ikola on musiikinopettaja ja ammattimuusikko, jonka pääinstrumentti on viulu. Karjalan Nuorissa hän vetää tällä hetkellä Viuluklubia.

Anni Kopra, teatteriopettaja, Master of Applied Theatre
Moi! Olen Anni Kopra ja ohjaan Karjalan Nuorten lasten teatteriryhmiä Meilahdessa. Olen opiskellut soveltavaa teatteria Lontoossa ja tehnyt töitä päiväkodeissa ja kouluissa Suomessa ja jonkin verran maailmalla. Tänä syksynä valmistun lasten ja nuorten tunnetaito-ohjaajaksi! Tykkään yöpyä luonnossa sekä uida ja hevostella. Lisäksi rakastan nykytanssiharrastustani. Tervetuloa Meikun kerhoon kaikki teatterista kiinnostuneet!

Kaisa Kuusisto, kansantanssinohjaaja

Kaisa ohjaa Tempoa Tenaviin -ryhmiä Lauttasaaressa. Itse Kaisa tanssii Tärsky-ryhmässä. Kaisa on lisäksi Karjalan Nuorten johtokunnan jäsen ja puheenjohtaja 2022.

Elias Martikainen, tanssinopettaja (AMK)

Elias Martikainen on toiminut tanssinopettajana Karjalan Nuorissa vuodesta 2017 ja opettanut niin lasten ja aikuisten tanssia kuin FolkJamia ja Tempoa Tenaviin -ryhmiäkin. Lisäksi Elias toimii on toiminut seuran toiminnanohjaajana vuodesta 2020 lähtien.

Anna-Kristiina Oja, kansantanssinopettaja (AMK)

Anna-Kristiina on pitkän linjan kansantanssinopettaja. Karjalan Nuorissa hän aloitti keväällä 2022 Liekki-ryhmän ohjaajana.

Arttu Peltoniemi, tanssinopettaja

Moikka! Olen -86 syntynyt helsinkiläinen tanssinopettaja ja tanssitaiteilija, jonka harrastustausta on kansantanssissa ja taistelulajeissa. Tanssitaiteilijana olen työllistynyt tanssin freelancekentällä ja apurahataiteilijana. Opettajana olen toiminut osa-aikaisesti muun työn ohella vuodesta 2008, ja meinaan jatkaa loppuelämäni. Karjalan Nuoriin tulin töihin muutettuani Oulusta takaisin Helsinkiin syksyllä 2021, ja koen tulleeni jäädäkseni. Opettamisessa minua kiinnostaa työskennellä ensisijaisesti tanssin somaattisen kokemisen ja ergonomian näkökulmasta, vaikka vanhana nörttinä saattaa joku historiaa tai sukupuolikäsityksiä käsittelevä luento/räntti tunnin aika ajoin keskeyttääkkin. Kansantanssissa rakastan erityisesti jamitanssimista ja improvisaatiota.

Ella Rautamies, tanssinopettaja (AMK)

Ella on valmistunut tanssinopettajaksi Oulun Ammattikorkeakoulusta kansantanssinopettajalinjalta. Karjalan Nuorissa Ella ohjaa tällä hetkellä kansantanssiryhmiä Liekkiä ja Roihua.

Mirva Soininen, musiikinopettaja (MuM)

Olen Mirva Soininen, ja työkseni opetan tällä hetkellä laulua ja musiikkia aikuisille harrastajille. Karjalan Nuorissa ohjaan Kuokkavieraat-lauluryhmää, jota minulla on ollut ilo ohjata vuodesta 2016 asti. Pari vuotta sitten Kuokkavieraat liittyi osaksi Karjalan Nuoria. Toukokuun 2022 Kansantanssin kevätriemua -konsertissa pääsimme ensimmäistä kertaa osallistumaan Karjalan Nuorten tapahtumaan. Väliajalla myös yksi alkuperäinen Kuokkavieras tuli esittäytymään, mikä ilahdutti kovasti.

Opettajana on itse koko ajan oppimassa, se on jatkuvaa tutkimista ja ihmettelyä. Harrastustoiminnan ohjaajana saa olla mukana tuomassa laulamista ja luovaa musisoimista ihmisten arkeen ja elämään. Laulaminen ja musiikki tekevät ihmiselle hyvää, siinä on jotain samalla niin luonnollista ja alkuvoimaista kuin mystistä ja puhdistavaa.


Edla Vensu

Moikka! Olen Edla Vensu ja ohjaan Tuiske-lastenryhmää. Tuisketta olen ohjannut syksystä 2021 lähtien, ja sitä ennen olen apuohjannut kolme vuotta. Olen 17-vuotias ja opiskelen lukiossa. Olen itse tanssinut noin 10 vuotta: ensin Jipossa, ja nyt matka jatkuu Liekissä.