Seuramme ohjaajat

Petra Haapio, Teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK), teatteripedagogi

Petralla on jo vuosikymmenen kokemus teatteriryhmien ohjaamisesta Karjalan Nuorissa. Petra on mm. ohjannut Draamalaamat-ryhmää jo yli kuusi vuotta.Sini Hirvonen, kansantanssinohjaaja

Olen Hirvosen Sini ja toiminut Karjalan Nuorissa vuodesta 2011, jonne etsiydyin heti Helsinkiin muutettuani. Tanssi- ja nuorisoseurahistoriani ovat Pohjois-Savossa ja Keski-Suomessa. Pisimpään olen meidän seurassa ollut kansantanssiryhmien ohjaajana, tällä hetkellä pidän nuorten ryhmä Roihun toiset viikkotreenit ja ohjaan vuonna 2023 jo 10 vuotta täyttävää, perustamaani aikuisten ryhmää Lykkyä. Harrastan itse tanssia Tärsky-ryhmässä. Ohjaajana minulle tärkeimpiä asioita ovat innostavien keikkatavoitteiden tarjoaminen, tanssijoiden rakastuttaminen tanssiperinteeseen sekä nuorten kasvattaminen aktiivisiksi kansalaisiksi. Ulkotanssilliset lempiasiani ovat letitys ja puvustus. Seurassa olen vuosien varrella toiminut myös johtokunnassa, puheenjohtajana ja muissa vapaaehtoishommissa, joita tällä hetkellä jatkan Stadin Nuorisoseurat ry:n puheenjohtajana. Päivätöissä olen järjestöalalla. Töiltä ja tanhulta liikenevä aika kuluu kotona nyt puolitoistavuotiaan puudelin hoitamiseen ja kouluttamiseen yhdessä puolison kanssa.

Riina Hosio, tanssinopettaja (AMK)

Hei, olen Riina Hosio ja kutsun itseäni ensisijaisesti kansantanssijaksi! Olen ammatiltani tanssinopettaja ja tanssitaiteilija, lisäksi suoritan tällä hetkellä tanssinopettajan maisteriopintoja Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa. Olen opettanut Karjalan Nuorissa vuodesta 2015 alkaen. Tällä hetkellä opetan aikuisten tanssiryhmiä Kärriä ja Tärskyä. Tanssin opetuksessa minulle tärkeitä asioita ovat kokemuksellisuus, yhteisöllinen vuorovaikutus ja hyväksyntä sekä tanssiperinteen erilaisten muotojen ja mahdollisuuksien tutkiminen.

Nelli Ikola-Heiska, musiikinopettaja (MuM)

Nelli Ikola on musiikinopettaja ja ammattimuusikko, jonka pääinstrumentti on viulu. Karjalan Nuorissa hän vetää tällä hetkellä Viuluklubia.

Kaisa Kuusisto, kansantanssinohjaaja

Kaisa ohjaa Tempoa Tenaviin -ryhmiä ja lasten tanhuryhmä Trillaa Lauttasaaressa. Itse Kaisa tanssii Tärsky-ryhmässä. Kaisa on lisäksi Karjalan Nuorten johtokunnan jäsen ja puheenjohtaja 2022.

Elias Martikainen, tanssinopettaja (AMK)

Elias Martikainen on toiminut tanssinopettajana Karjalan Nuorissa vuodesta 2017 ja opettanut niin lasten ja aikuisten tanssia kuin FolkJamia ja Tempoa Tenaviin -ryhmiäkin. Lisäksi Elias toimii on toiminut seuran toiminnanohjaajana vuodesta 2020 lähtien.

Arttu Peltoniemi, tanssinopettaja (AMK)

Moikka! Olen -86 syntynyt helsinkiläinen tanssinopettaja ja tanssitaiteilija, jonka harrastustausta on kansantanssissa ja taistelulajeissa. Tanssitaiteilijana olen työllistynyt tanssin freelancekentällä ja apurahataiteilijana. Opettajana olen toiminut osa-aikaisesti muun työn ohella vuodesta 2008, ja meinaan jatkaa loppuelämäni. Karjalan Nuoriin tulin töihin muutettuani Oulusta takaisin Helsinkiin syksyllä 2021, ja koen tulleeni jäädäkseni. Opettamisessa minua kiinnostaa työskennellä ensisijaisesti tanssin somaattisen kokemisen ja ergonomian näkökulmasta, vaikka vanhana nörttinä saattaa joku historiaa tai sukupuolikäsityksiä käsittelevä luento/räntti tunnin aika ajoin keskeyttääkkin. Kansantanssissa rakastan erityisesti jamitanssimista ja improvisaatiota.

Viive Virtanen, bändin ohjaaja

Viive Virtanen ohjaa Karjalan Nuorten bändiä eli Pyöreän Tornin Pelimanneja. Viive opiskelee Sibelius-Akatemiassa kansanmusiikkilinjalla. Viiven instrumentteja ovat mm. viulu ja avainviulu.

Emma Kantelinen, TULOSSA