Aikuisten kansantanssiryhmät

Lykky on helsinkiläinen kansantanssiryhmä, jonka treeneissä on hiki ja hauskaa! Kuva Lykystä Folklandia-risteilyllä: Petri Kivinen

ESIINTYMISET

Olemme innokkaita keikkailemaan - katso tunnelmia viimeisimmiltä keikoilta:

Kysy tarjous esiintymisestä omaan tilaisuuteesi: info@karjalannuoret.fi

MUKAAN TANSSIMAAN?

Nykyisillä harrastajilla on kansantanssitaustaa puolesta vuodesta kahteenkymmeneen vuoteen ja otamme mieluusti mukaan myös uusia tanssijoita!

Jos haluaisit tulla tanhuamaan kanssamme:

  • Täytä ilmoittautumilomake sivun oikeasta laidasta (mobiilikäyttäjät alalaidasta).
    TAI
  • Ota yhteyttä ryhmän vetäjään: Sini Hirvonen, sini.s.hirvonen@gmail.com, 044-3299481

Syyskausi 23.8.-29.11.2017
Treenit keskiviikkoisin klo 20.30-22.00
Aleksanterin teatteri (Bulevardi 23)
15 x 90 min, 105 € (opiskelijat, työttömät 95 €) , hinta sis. opetuksen ja Nuorisoseurojen jäsenedut

Syyskausi alkoi tutustumistunnilla 23.8., vielä ehdit mukaan!

Syyskaudella tanssitaan masurkkaa ja karjalaista, opitaan yleistanssillista tekniikkaa ja sitkeää liikekieltä, kerrataan jo opittuja koreografioita, opetellaan yksi uusi, sekä valmistaudutaan vuoden 2018 esityksiin. Seitsemän keskiviikkotreniä vierailevan ohjaajan, tanssinopettajaopiskelija Elias Martikaisen ohjauksessa.

Päätämme kauden pikkujouluihin 2.12., jonka jälkeen Folklandia-risteilylle tammikuussa 2018 lähtevät jatkavat keikkaharjoituksia.

Lykyn voit tilata myös esiintymän tilaisuuteesi!

Kärri

Kärri on aikuisten tanhuryhmä, joka on toiminut ilman taukoa 50-luvulta asti. "Kärri" nimi juontaa juurensa Kärri-Ukko tanssiin, joka kuvaa hyvin ryhmän nykyistä olemusta; ei enää nuori, mutta iloinen ja energinen. Kärri on luokiteltu Suomen Nuorisoseurojen Liiton kansantanssiluokitteluissa vuosina 2017, 2015, 2013, 2011, 2005 ja 2003 mestaruussarjaan sekä 2009 ja 2007 valiosarjaan yli 55-vuotiaiden sarjassa.
Tavoitteellisena kansantanssiryhmänä Kärri haluaa panostaa laadukkaisiin esityksiin sekä ennen kaikkea hyväntuuliseen yhteiseen tekemiseen!

Harjoitukset

Kärri harjoittelee kerran viikossa, lisäksi pidetään viikonloppuharjoituksia muutaman kerran vuodessa. Ryhmässä on yli 20 aktiivista tanssijaa.
Viikkoharjoitukset pidetään Munkkivuoren Nuorisotalolla keskiviikkoisin klo 19 - 21.15

Harjoitukset sisältävät tyypillisesti alkulämmittelyn, kansantanssin askelikko- ja tekniikkaharjoitusta, kansanomaisia paritansseja, perinteisiä suomalaisia kansantansseja ja kansantanssikoreografioita. Harjoitukset loppuvat jäähdyttelyyn ja venytyksiin.

Esiintymiset

Esiinnymme mielellämme erilaisissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa, sillä vaikka harjoitus tekee mestarin, ovat esiintymiset ovat elämän suola!
Tavoitteelliselle Kärri-ryhmälle kotimaisia esiintymisiä on kertynyt vuosittain reilut 15; on festivaalia, konserttia ja tanhun tuomista kaiken kansan nähtäville esimerkiksi Esplanadin puistossa.

Kansainvälinen toiminta antaa oman värikkään lisänsä tanhuajan elämään. Viime vuosina Kärri on vieraillut Romaniassa, Unkarissa, Venäjän Karjalassa, Ruotsissa, Brasiliassa, Slovakiassa ja Virossa.

Oletko kiinnostunut tanssitoiminnastamme?


Ryhtyisinkö uudelleen tanssimaan, olisiko nyt aika palata kansantanssiharrastuksen pariin vaikka vuosikymmenienkin takaa?
Uudet tanssijat ovat tervetulleita katsomaan ja tutustumaan ryhmäämme ja ohjelmistoomme syys- ja kevätkausien alussa. Kärrin tanssijoilla on pitkä kansantanssihistoria, tarvittaessa järjestämme erilliskursseja mahdollisesti unohtuneiden askelikkojen ja askelkuvioiden muistiin palauttamiseksi.

Yhteydenotot

Ryhmän vetäjä Tapio Kenttä, puh. 050-3725103.
- keikkatilaukset ja käytännön asiat
Ohjaaja Riina Hosio, riina.hosio(at)gmail.com
- uudet tanssijat, yhteistyötoiminta