Aikuisten kansantanssiryhmät

Karjalan Nuorilla on neljä aikuisten kansantanssiryhmää:

  • Alkeisryhmä - uusi ryhmä aloittaa syksyllä 2018
  • Edistyneiden kansantanssijoiden ryhmä - tule uuden ryhmän koetanssiin 6.9.2018
  • Kansantanssiryhmä Lykky - tervetuloa Lykyn 5v juhlakonsertin yleisöön 17.11.2018
  • Kansantanssiryhmä Kärri - mestaruussarjan ryhmä on toiminut 1950-luvulta asti

Katso myös FolkJam-tanssiliikuntatunnit - seitsemän ryhmää eri puolilla kaupunkia!

Kansantanssin alkeet

Tanssin riemua alkeiskurssilla! Kuva: Amanda Rannanjärvi

Uusi alkeisryhmä aloittaa tänä syksynä. Tule maksuttomalle tutustumistunnille torstaina 6.9. ja ihastu kansantanssiin!

Oletko kiinnostunut kansantanssista? Haluatko opetella perusaskelikot ja tanssilajit rauhassa, mutta silti niin, että harjoituksissa tanssitaan enemmän kuin puhutaan? Tässä on ryhmä juuri sinulle! Ryhmä on avoin kaikille kansantanssista kiinnostuneille, minkäälaista aiempaa tanssitaustaa ei tarvita.
Harjoituksissa opetellaan suomalaisen kansantanssin perusteita sekä yleistä tanssitekniikkaa. Harjoitukset sisältävät lämmittelyn, askelikkoharjoituksia, kehonhallintaa, pari- ja ryhmätanssia sekä ryhmän taitotasolle sopivaa koreografiaa. Harjoitukset loppuvat kehonhuollolliseen venyttelyyn.

Treenit torstaisin klo 17.00-18.15
6.9.-20.12. (ei 6.12.)
Lauttasaari, Kulttuurikeskus Sähinän tanssisalit (Heikkiläntie 10)

Ryhmää ohjaa tanssinopettaja (AMK), Etelä-Hämeen ja Uudenmaan Nuorisoseurojen Vuoden Ohjaaja 2018, Riina Hosio.

Koko syyskausi 118 €, sis. 15 x 75 min opetusta, 1-2 esiintymistä / lukuvuosi ja Nuorisoseurojen jäsenedut.
Ilmoittaudu sitovasti täyttämällä ILMOITTAUTUMISLOMAKE.

Ensimmäisellä tunnilla 6.9. saat käydä maksutta kokeilemassa. Halutessasi ilmoittaudu pelkälle kokeilutunnille laittamalla sähköpostia opettajalle: riina.hosio@gmail.com ja täytä ilmoittautumislomake koko kaudelle tutustumistunnin jälkeen.

Edistyneiden kansantanssijoiden ryhmä

Tule tanssimaan! Kuvakollaasin kuvat: Nuorisoseurojen kuvagalleria

Uusi esiintyvä ryhmä aloittaa toimintansa tänä syksynä! Ryhmä on tarkoitettu jo aiemmin pidempään kansantanssia harrastaneille aikuisille. Ei haittaa, vaikka edellisistä kansantanssiharjoituksista olisi kulunut 6 kk tai jo yli 10 vuotta, kunhan polkka, masurkka ja hambo ovat hallussa.

Harjoituksissa opetellaan suomalaisen kansantanssin ydinasioita sekä yleistä tanssitekniikkaa. Harjoitukset sisältävät lämmittelyn ja lihaskuntoharjoittelun, kehonhallintaa, askelikkoharjoituksia, paritanssintekniikkaa ja ryhmätanssia sekä ryhmän taitotason mukaista koreografiaa. Harjoitukset loppuvat kehonhuollolliseen venyttelyyn.

Tanssijat valitaan ryhmään avoimen tanssitunnin kautta. Paikkoja on rajoitetusti ja toivomme mukaan valittavilta sitoutumista yhteiseen treenaamiseen - näin takaamme mukana oleville yksilöllisen opetuksen ja reippaan etenemisen taitotasoltaan yhtenäisessä ryhmänä. Hakeudu rohkeasti mukaan!

Ryhmän lukuvuoden päätavoitteina on osallistuminen Nuorisoseurojen aikuisten kansantanssikatselmukseen Tanssimyllyyn 12.-14.4.2019 ja osallistuminen Karjalan Nuoret 100v -juhlateokseen 11.5.2019.
Ryhmää ohjaa tanssinopettaja (AMK), Etelä-Hämeen ja Uudenmaan Nuorisoseurojen Vuoden Ohjaaja 2018, Riina Hosio

Treenit torstaisin klo 19.15-21.00
6.9.-20.12. (ei 6.12.)
Lauttasaari, Kulttuurikeskus Sähinän tanssisalit (Heikkiläntie 10)
Syyskausi 158 €, sis. 15 x 105 min opetusta, 2-4 esiintymistä / lukuvuosi ja Nuorisoseurojen jäsenedut.

Ensimmäinen treenikerta 6.9. on avoin tunti, jolta valitaan tanssijat ryhmään. Ilmoittaudu avoimelle tunnille sähköpostitse opettajalle: riina.hosio@gmail.com

Kansantanssiryhmä Lykky

Lykky esiintymässä Folklandia-risteilyllä 2018. Kuva: Petri Kivinen

5v JUHLAVUOSI 2018

Lykky täyttää viisi vuotta! Avasimme juhlavuoden karjalaistansseilla ja puvunjulkistuskeikalla Folklandia-risteilyllä 12.1.2018.

Tule mukaan juhlahumuun - näet meitä esiintymässä mm. Karjalan Nuorten Keväisessä Kansantanssimatineassa 15.4. Savoy-teatterissa ja TehdaskyläFolkissa Porvoossa 24.8.
Vuoden huipentaa JUHLAKONSERTTI 17.11.2018 Malmitalolla - ydhessä 10 vuotta täyttävän Susirekka-kansantanssiryhmän kanssa laitetaan kannat kattoon!

ESIINTYMISET

Olemme innokkaita keikkailemaan - katso tunnelmia keikoilta:

Kysy tarjous esiintymisestä omaan tilaisuuteesi: info@karjalannuoret.fi


TREENIT

Kevätkausi 17.1.-16.5., syyskausi 15.8.-28.11. + erikseen sovittavat lisätreenit.

Harjoitukset keskiviikkoisin klo 20.30-22.00, Aleksanterin teatterin tanssisalit, Bulevardi 23.

Yhden kauden hinta 115€, opiskelijan ja työttömän hinta 105€, molemmat hinnat sis. opetuksen ja Nuorisoseurojen jäsenedut.

Lykyn toimintaa tukee opintokeskus Kansalaisfoorumi. Eläkeläisten, työttömien, maahanmuuttajien,alhaisen pohjakoulutuksen omaavien, oppimisvaikeuksia kokevien ja 63 vuotta täyttäneiden onmahdollista saada vuoden 2018 osallistumismaksuihin yhteensä 45 euron opintosetelietu.

MUKAAN TANSSIMAAN?

Jos haluaisit tulla tanhuamaan kanssamme, ota yhteyttä ryhmän vetäjään: Sini Hirvonen, sini.s.hirvonen@gmail.com, 044-3299481. Seuraavan kerran otamme mukaan uusia tanssijoita tammikuussa 2019.

TYKKÄÄ MEISTÄ FACEBOOKISTA

Kansantanssiryhmä Lykky

Kansantanssiryhmä Kärri

Kärri on aikuisten tanhuryhmä, joka on toiminut ilman taukoa 50-luvulta asti. "Kärri" nimi juontaa juurensa Kärri-Ukko tanssiin, joka kuvaa hyvin ryhmän nykyistä olemusta; ei enää nuori, mutta iloinen ja energinen. Kärri on luokiteltu Suomen Nuorisoseurojen Liiton kansantanssiluokitteluissa vuosina 2017, 2015, 2013, 2011, 2005 ja 2003 mestaruussarjaan sekä 2009 ja 2007 valiosarjaan yli 55-vuotiaiden sarjassa.
Tavoitteellisena kansantanssiryhmänä Kärri haluaa panostaa laadukkaisiin esityksiin sekä ennen kaikkea hyväntuuliseen yhteiseen tekemiseen!

Harjoitukset

Kärri harjoittelee kerran viikossa, lisäksi pidetään viikonloppuharjoituksia muutaman kerran vuodessa. Ryhmässä on yli 20 aktiivista tanssijaa.
Viikkoharjoitukset pidetään Munkkivuoren Nuorisotalolla keskiviikkoisin klo 19 - 21.15

Harjoitukset sisältävät tyypillisesti alkulämmittelyn, kansantanssin askelikko- ja tekniikkaharjoitusta, kansanomaisia paritansseja, perinteisiä suomalaisia kansantansseja ja kansantanssikoreografioita. Harjoitukset loppuvat jäähdyttelyyn ja venytyksiin.

Kärrin toimintaa tukee opintokeskus Kansalaisfoorumi. Eläkeläisten, työttömien, maahanmuuttajien,alhaisen pohjakoulutuksen omaavien, oppimisvaikeuksia kokevien ja 63 vuotta täyttäneiden onmahdollista saada vuoden 2018 osallistumismaksuihin yhteensä 75 euron opintosetelietu.

Esiintymiset

Esiinnymme mielellämme erilaisissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa, sillä vaikka harjoitus tekee mestarin, ovat esiintymiset ovat elämän suola!
Tavoitteelliselle Kärri-ryhmälle kotimaisia esiintymisiä on kertynyt vuosittain reilut 15; on festivaalia, konserttia ja tanhun tuomista kaiken kansan nähtäville esimerkiksi Esplanadin puistossa.

Kansainvälinen toiminta antaa oman värikkään lisänsä tanhuajan elämään. Viime vuosina Kärri on vieraillut Kroatiassa, Romaniassa, Unkarissa, Venäjän Karjalassa, Ruotsissa, Brasiliassa, Slovakiassa ja Virossa.

Oletko kiinnostunut tanssitoiminnastamme?


Ryhtyisinkö uudelleen tanssimaan, olisiko nyt aika palata kansantanssiharrastuksen pariin vaikka vuosikymmenienkin takaa?
Uudet tanssijat ovat tervetulleita katsomaan ja tutustumaan ryhmäämme ja ohjelmistoomme syys- ja kevätkausien alussa. Kärrin tanssijoilla on pitkä kansantanssihistoria, tarvittaessa järjestämme erilliskursseja mahdollisesti unohtuneiden askelikkojen ja askelkuvioiden muistiin palauttamiseksi.

Yhteydenotot

Ryhmän vetäjä Tapio Kenttä, puh. 050-3725103.
- keikkatilaukset ja käytännön asiat
Ohjaaja Riina Hosio, riina.hosio(at)gmail.com
- uudet tanssijat, yhteistyötoiminta