Aikuisten kansantanssiryhmät

Karjalan Nuorilla on neljä aikuisten kansantanssiryhmää:

  • Alkeisryhmä - tule tutustumistunnille 17.1. ja ihastu kansantanssiin!
  • Kansantanssiryhmä Lykky - Lykky rekrytoi, tule meille tanssikaveriksi tammikuussa!
  • Kansantanssiryhmä Tärsky - uusi edistyneiden kansantanssijoiden ryhmä koottiin syksyllä 2018, näet Tärskyn ensimmäistä kertaa lavalla Tanssimyllyssä 12.-14.4.2019.
  • Kansantanssiryhmä Kärri - mestaruussarjan ryhmä on toiminut 1950-luvulta asti

Katso myös FolkJam-tanssiliikuntatunnit - seitsemän ryhmää eri puolilla kaupunkia!

Kansantanssin alkeet

Tanssin riemua alkeiskurssilla! Kuva: Amanda Rannanjärvi

Oletko kiinnostunut kansantanssista? Haluatko opetella perusaskelikot ja tanssilajit rauhassa, mutta silti niin, että harjoituksissa tanssitaan enemmän kuin puhutaan? Tässä on ryhmä juuri sinulle! Ryhmä on avoin kaikille kansantanssista kiinnostuneille, minkäälaista aiempaa tanssitaustaa ei tarvita.

Harjoituksissa opetellaan suomalaisen kansantanssin perusteita sekä yleistä tanssitekniikkaa. Harjoitukset sisältävät lämmittelyn, askelikkoharjoituksia, kehonhallintaa, pari- ja ryhmätanssia sekä ryhmän taitotasolle sopivaa koreografiaa. Harjoitukset loppuvat kehonhuollolliseen venyttelyyn.

MAKSUTON TUTUSTUMISKERTA TO 17.1. - TULE TESTAAMAAN!

Treenit torstaisin klo 17.00-18.15

17.1. - 16.5. (ei 21.2. ja 18.4.)
Lauttasaari, Kulttuurikeskus Sähinän tanssisalit (Heikkiläntie 10)

Ryhmää ohjaa tanssinopettaja (AMK), Etelä-Hämeen ja Uudenmaan Nuorisoseurojen Vuoden Ohjaaja 2018, Riina Hosio.

Koko kevätkausi 125€, sis. 16 x 75 min opetusta, 1-2 esiintymistä / lukuvuosi ja Nuorisoseurojen jäsenedut.
Ilmoittaudu sitovasti täyttämällä ILMOITTAUTUMISLOMAKE.

Kansantanssiryhmä Lykky

Lykky esiintymässä Folklandia-risteilyllä 2018. Kuva: Petri Kivinen

Lykky on vauhdikas aikuisten tanssiporukka, joka treenaa rennossa tunnelmassa viikoittain ja matkustaa yhdessä kansantanssitapahtumiin esiintymään muutaman kerran vuodessa.

TULE MUKAAN!

Kansantanssin perusteet hallussa, keikkaaminen kiinnostaa? Tule tutustumistunnille ke 16.1. - jos tykkäät meidän meiningissä ja olet valmis oppimaan ryhmäkoreografioita, olet tervetullut liittymään ryhmään! Lykky esiintyy useamman kerran vuosittain ja meidän matkassa pääset halutessasi vuonna 2019 esimerkiksi Kulttuuritalon lavalle seuran 100v näyttämöteokseen, sekä Tanssimania-kansantanssifestareille.

Kevätkaudella vierailevana koreografina on Jukka Saari, jonka ohjauksessa valmistuu uusi sottiisikoreografia. Lisäksi tanssitaan muun muassa tuusteppiä, polskaa, katrillia, sekä opitaan tanssi-ilmaisua.

Ilmoittaudu mukaan kertomalla sähköpostitse lyhyesti tanssitaustastasi- ja innostasi ohjaajalle: sini.s.hirvonen@gmail.com.

TREENIT
Harjoitukset keskiviikkoisin klo 20.30-22.00, Aleksanterin teatterin tanssisalit, Bulevardi 23.

Viikkotreenejä ohjaavat kansantanssiohjaaja Sini Hirvonen, sekä vaihtuvat vierailevat koreografit, kevätkaudella 2019 tanssinopettaja (AMK) Jukka Saari.

Kevätkausi 16.1. - 15.5. (ei 1.5.).
Kevätkauteen kuuluvat ilman lisämaksua myös kansantanssijan lavailmaisun kurssi yhdessä Susirekka-kansantanssiryhmän kanssa, sekä seuran 100v juhlan treeniviikonloput 2.-3.3. ja 27.-28.4. tanssinopettaja (AMK) Riina Hosion ohjauksessa.

Yhden kauden hinta 115€, opiskelijan ja työttömän hinta 105€, molemmat hinnat sis. opetuksen ja Nuorisoseurojen jäsenedut.
Lykyn toimintaa tukee opintokeskus Kansalaisfoorumi.

TYKKÄÄ MEISTÄ FACEBOOKISTA

Kansantanssiryhmä Lykky

ESIINTYMISET
Olemme innokkaita keikkailemaan - katso tunnelmia keikoilta:

Kysy tarjous esiintymisestä omaan tilaisuuteesi: info@karjalannuoret.fi

Kansantanssiryhmä Tärsky

Tärsky otti selfien treenisalissa nimenjulkistuksen kunniaksi lokakuussa 2018.

Uusi esiintyvä ryhmä aloitti toimintansa tänä syksynä! Ryhmä on tarkoitettu jo aiemmin pidempään kansantanssia harrastaneille aikuisille. Tanssijat valittiin ryhmään avoimen tanssitunnin kautta syyskuussa 2018. Ilmoitamme uusista koetanssitunneista tällä sivulla.

Harjoituksissa opetellaan suomalaisen kansantanssin ydinasioita sekä yleistä tanssitekniikkaa. Harjoitukset sisältävät lämmittelyn ja lihaskuntoharjoittelun, kehonhallintaa, askelikkoharjoituksia, paritanssintekniikkaa ja ryhmätanssia sekä ryhmän taitotason mukaista koreografiaa. Harjoitukset loppuvat kehonhuollolliseen venyttelyyn.

Ryhmän lukuvuoden päätavoitteina on osallistuminen Nuorisoseurojen aikuisten kansantanssikatselmukseen Tanssimyllyyn 12.-14.4.2019 ja osallistuminen Karjalan Nuoret 100v -juhlateokseen 11.5.2019.
Ryhmää ohjaa tanssinopettaja (AMK), Etelä-Hämeen ja Uudenmaan Nuorisoseurojen Vuoden Ohjaaja 2018, Riina Hosio

Treenit torstaisin klo 19.15-21.00

17.1. - 16.5. (ei 21.2. ja 18.4.)
Lauttasaari, Kulttuurikeskus Sähinän tanssisalit (Heikkiläntie 10)
Kevätkausi 165 €, sis. 16 x 105 min opetusta, 2-4 esiintymistä / lukuvuosi ja Nuorisoseurojen jäsenedut.

Kansantanssiryhmä Kärri

Kärri on aikuisten tanhuryhmä, joka on toiminut ilman taukoa 50-luvulta asti. "Kärri" nimi juontaa juurensa Kärri-Ukko tanssiin, joka kuvaa hyvin ryhmän nykyistä olemusta; ei enää nuori, mutta iloinen ja energinen. Kärri on luokiteltu Suomen Nuorisoseurojen Liiton kansantanssiluokitteluissa vuosina 2017, 2015, 2013, 2011, 2005 ja 2003 mestaruussarjaan sekä 2009 ja 2007 valiosarjaan yli 55-vuotiaiden sarjassa.
Tavoitteellisena kansantanssiryhmänä Kärri haluaa panostaa laadukkaisiin esityksiin sekä ennen kaikkea hyväntuuliseen yhteiseen tekemiseen!

Harjoitukset

Kärri harjoittelee kerran viikossa, lisäksi pidetään viikonloppuharjoituksia muutaman kerran vuodessa. Ryhmässä on yli 20 aktiivista tanssijaa.
Viikkoharjoitukset pidetään Munkkivuoren Nuorisotalolla keskiviikkoisin klo 19 - 21.15.

Syyskausi 165 €, sis. opetuksen, sekä Karjalan Nuorten ja Nuorisoseurojen jäsenedut.

Harjoitukset sisältävät tyypillisesti alkulämmittelyn, kansantanssin askelikko- ja tekniikkaharjoitusta, kansanomaisia paritansseja, perinteisiä suomalaisia kansantansseja ja kansantanssikoreografioita. Harjoitukset loppuvat jäähdyttelyyn ja venytyksiin.

Kärrin toimintaa tukee opintokeskus Kansalaisfoorumi.

Esiintymiset

Esiinnymme mielellämme erilaisissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa, sillä vaikka harjoitus tekee mestarin, ovat esiintymiset ovat elämän suola!
Tavoitteelliselle Kärri-ryhmälle kotimaisia esiintymisiä on kertynyt vuosittain reilut 15; on festivaalia, konserttia ja tanhun tuomista kaiken kansan nähtäville esimerkiksi Esplanadin puistossa.

Kansainvälinen toiminta antaa oman värikkään lisänsä tanhuajan elämään. Viime vuosina Kärri on vieraillut Kroatiassa, Romaniassa, Unkarissa, Venäjän Karjalassa, Ruotsissa, Brasiliassa, Slovakiassa ja Virossa.

Oletko kiinnostunut tanssitoiminnastamme?


Ryhtyisinkö uudelleen tanssimaan, olisiko nyt aika palata kansantanssiharrastuksen pariin vaikka vuosikymmenienkin takaa?
Uudet tanssijat ovat tervetulleita katsomaan ja tutustumaan ryhmäämme ja ohjelmistoomme syys- ja kevätkausien alussa. Kärrin tanssijoilla on pitkä kansantanssihistoria, tarvittaessa järjestämme erilliskursseja mahdollisesti unohtuneiden askelikkojen ja askelkuvioiden muistiin palauttamiseksi.

Yhteydenotot

Ryhmän vetäjä Tapio Kenttä, puh. 050-3725103.
- keikkatilaukset ja käytännön asiat
Ohjaaja Riina Hosio, riina.hosio(at)gmail.com
- uudet tanssijat, yhteistyötoiminta