Kansantanssi:
Aikuisten kansantanssiryhmät

  • Kansantanssiryhmä Riehkä - Jo ainakin jonkin verran kansantanssia harrastaneiden aikuisten ei-esiintyvä ryhmä, jossa treenataan ihan vain tanssimisen ilosta. Ryhmä keskittyy erityisesti kansanomaisiin paritansseihin.
  • Kansantanssiryhmä Lykky - Hikistä treeniä rennossa kivassa porukassa ja paljon keikkoja.
  • Kansantanssiryhmä Tärsky - Edistyneiden ryhmä kehittää tanssi-ilmaisuaan ja tekee uutta teosta.
  • Kansantanssiryhmä Kärri - Mestaruussarjan ryhmä on toiminut 50-luvulta saakka.

Katso myös FolkJam-tanssiliikuntatunnit.

Riehkä

Kuva: Amanda Rannanjärvi

Haluatko nauttia kansanomaisista paritansseista rennossa ja iloisessa seurassa, uutta oppien, mutta et välitä esiintymisestä? Tämä ryhmä on sinulle! Riehkän harjoituksista mukaasi tarttuu iloa, kuntoa, inspiraatiota ja uusia askeleita vaikkapa kansantanssijameihin. Opit soolo- ja paritekniikkaa ammattitaitoisen ja inspiroivan opettajan johdolla sekä improvisaatiometodeita kansantanssiin rennossa ympäristössä.

Ryhmään osallistuaksesi sinulla tulee olla hallussa kansanomaisten paritanssien perusteet, esim. sottiisin kolmiaskel ja pistoaskel, polskan kolmiaskel, etuaskel ja polskapyörintä, kylkipolkka ja polkkapyörintä sekä valssin kolmiaskelpyörintä. Lisäksi paritanssin improvisaatiotaitojen perusteet.

Ryhmää voi tulla kokeilemaan kerran ilmaiseksi kauden alussa ennen sitovaa ilmoittautumista. Ennen kokeilua ole yhteydessä seuran sähköpostiin info@karjalannuoret.fi

Keskiviikkoisin klo 18.00-19.30

Ruoholahden ala-asteen liikuntasali, Santakatu 6

17.1.-15.5. (Tunteja ei pidetä viikolla 8 eikä 1.5.)

16 x 90 min, kausimaksu 136 €

Ryhmää ohjaa kansantanssinopettaja (AMK) Arttu Peltoniemi.

Saapumisohje: Sisään- ja uloskäynti tapahtuu sisäpihan ovesta. Huom! Ovi on lukossa, ja opettaja tulee avaamaan oven hieman ennen tunnin alkua, eli olethan ajoissa paikalla! Jos olet myöhässä, voit soittaa opettajalle (ilmoita mahdollisesta myöhästymisestä mielellään etukäteen).

Sisään tultua aulasta kulje rappuset ylös toiseen kerrokseen, jonka aulassa on liikuntasalin ovi. Pukuhuoneet sijaitsevat rappusista oikealle: ensimmäinen pukuhuone ensimmäinen ovi vasemmalla, ja toinen käytävän perällä.


Ilmoittaudu kurssille täältä: ILMOITTAUTUMISLOMAKE

Lykky

Lykky esiintymässä Kansantanssin kevätriemua konsertissa 2023. Kuvaaja Roosa Oksaharju

Lykky on vauhdikas aikuisten tanssiporukka, joka treenaa rennossa tunnelmassa viikoittain ja matkustaa yhdessä kansantanssitapahtumiin esiintymään muutamia kertoja vuodessa. "Emme ota itseämme liian vakavasti, vaikka tanhun otammekin!"

Keskiviikkoisin klo 20.30-22.00
Aleksanterin teatteri, Bulevardi 23

10.1.-15.5.2024. (Tunteja ei pidetä viikolla 8 eikä 1.5.)

17 x 90 min, 136€

Kansantanssiohjaaja Sini Hirvonen

Kevätkaudella 2024 otetaan haltuun hambo, jota tulee opettamaan tanssinopettaja (AMK) Arttu Peltoniemi. Lisäksi

opitaan uusi menuettikoreografia, ylläpidetään aiempaa ohjelmistoa ja valmistaudutaan Nordlek-festivaaleille, jotka juhlitaan Norjassa heinäkuussa.

HALUATKO MUKAAN LYKKYYN? Tervetuloa kokeilutunnille 24.1.2024! Ilmoittaudu mukaan: info[at]karjalannuoret.fi tai sini.s.hirvonen[at]gmail.com

Tärsky

Tärsky keikalla Kansantanssin kevätriemua konsertissa 2023. Kuvaaja Roosa Oksaharju

Tärsky perustettiin syksyllä 2018 tarpeesta saada stadilaisille tai Stadiin päätyneille tanssijoille uusi viikkoharjoitusten tanhukoti.

Tärsky on edistyneiden tanssijoiden ryhmä, jossa kaikilla tanssijoilla on useamman vuoden tanssikokemus. Tärskyläisten vahvuus on tyylien moninaisuus – eri puolilla Suomea (ja maailmaa) tanssihistoriaansa kartuttaneet tanssijat tuovat ryhmään kukin oman erityisen tyylinsä tanssia. Harjoiteltava ohjelmisto koostuu sekä uusista koreografioista että muistiinmerkityistä perinteisistä tansseista ja niiden sommitelmista. Stadilaisen tanssiperinteen tutkiminen ja esillä pitäminen on yksi Tärskyn erityispainotuksista.

Viikkotreenien lisäksi ryhmä harjoittelee 1-2 kertaa kaudessa erikseen sovittavina viikonloppuina (yleensä lauantaisin) kulloisesta tarpeesta riippuen. Harjoituksissa treenataan esityksiä varten, mutta mikäli haluaisit nauttia tanssimisesta pelkästään viikkotreeneihin osallistumalla, sekin on mahdollista – kysy tästä lisää ohjaajalta.

Torstaisin klo 18.45-21.00
Åshöjdens grundskola, liikuntasali, Sturenkatu 6

18.1.-16.5.2024. (Tunteja ei pidetä viikolla 8 eikä 9.5.)

16 x 135 min, kausimaksu 186€


Ryhmää ohjaa keväällä alkukaudella kansantanssinopettaja (AMK) Emma Kantelinen. Ryhmän vakituinen opettaja Riina Hosio (AMK) on vanhempainvapaalla ainakin alkuvuoden.

Kärri

Kärri seuran kevätkonsertissa 2022, kuva: Ella Kaidesoja.

Kärri on aikuisten tanhuryhmä, joka on toiminut ilman taukoa 50-luvulta asti. "Kärri" nimi juontaa juurensa Kärri-Ukko tanssiin, joka kuvaa hyvin ryhmän nykyistä olemusta; ei enää nuori, mutta iloinen ja energinen. Kärri on luokiteltu Suomen Nuorisoseurojen Liiton kansantanssiluokitteluissa vuosina 2019, 2017, 2015, 2013, 2011, 2005 ja 2003 mestaruussarjaan sekä 2009 ja 2007 valiosarjaan yli 55-vuotiaiden sarjassa. Vuoden 2022 Tanssimyllyssä ryhmä ei enää pyytänyt luokitusta. Tavoitteellisena kansantanssiryhmänä Kärri haluaa panostaa laadukkaisiin esityksiin sekä ennen kaikkea hyväntuuliseen yhteiseen tekemiseen!

Harjoitukset

Kärri harjoittelee kerran viikossa, lisäksi pidetään viikonloppuharjoituksia muutaman kerran vuodessa. Ryhmässä on yli 20 aktiivista tanssijaa.

Harjoitukset sisältävät tyypillisesti alkulämmittelyn, kansantanssin askelikko- ja tekniikkaharjoitusta, kansanomaisia paritansseja, perinteisiä suomalaisia kansantansseja ja kansantanssikoreografioita. Harjoitukset loppuvat jäähdyttelyyn ja venytyksiin.

Keskiviikkoisin klo 18.30-20.45
Munkkivuoren nuorisotalo, Raumantie 5
10.1.-15.5.2024 (Tunteja ei pidetä viikolla 8 eikä 1.5.)
17 x 135 min, kausimaksu 186€

Ohjaaja kansantanssinopettaja (AMK) Riina Hosio.

Esiintymiset


Esiinnymme mielellämme erilaisissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa, sillä vaikka harjoitus tekee mestarin, ovat esiintymiset ovat elämän suola! Tavoitteelliselle Kärri-ryhmälle kotimaisia esiintymisiä on kertynyt vuosittain reilut 15; on festivaalia, konserttia ja tanhun tuomista kaiken kansan nähtäville esimerkiksi Esplanadin puistossa. Kansainvälinen toiminta antaa oman värikkään lisänsä tanhuajan elämään. Viime vuosina Kärri on vieraillut Kroatiassa, Romaniassa, Unkarissa, Venäjän Karjalassa, Ruotsissa, Brasiliassa, Slovakiassa ja Virossa.


Oletko kiinnostunut tanssitoiminnastamme?


Ryhtyisinkö uudelleen tanssimaan, olisiko nyt aika palata kansantanssiharrastuksen pariin vaikka vuosikymmenienkin takaa? Uudet tanssijat ovat tervetulleita katsomaan ja tutustumaan ryhmäämme ja ohjelmistoomme syys- ja kevätkausien alussa. Kärrin tanssijoilla on pitkä kansantanssihistoria, tarvittaessa järjestämme erilliskursseja mahdollisesti unohtuneiden askelikkojen ja askelkuvioiden muistiin palauttamiseksi.

Yhteydenotot

Ryhmän yhteyshenkilö Tuija Tanner, tanner.tuija(at)gmail.com
- keikkatilaukset ja käytännön asiat
Ohjaaja päivittyy
- uudet tanssijat, yhteistyötoiminta