Kansantanssi:
Aikuisten kansantanssiryhmät

  • Kansantanssiryhmä Riehkä - Jo ainakin jonkin verran kansantanssia harrastaneiden aikuisten ei-esiintyvä ryhmä, jossa treenataan ihan vain tanssimisen ilosta. Ryhmä keskittyy erityisesti kansanomaisiin paritansseihin.
  • Kansantanssiryhmä Lykky - Hikistä treeniä rennossa kivassa porukassa ja paljon keikkoja.
  • Kansantanssiryhmä Tärsky - Edistyneiden ryhmä kehittää tanssi-ilmaisuaan ja tekee uutta teosta.
  • Kansantanssiryhmä Kärri - Mestaruussarjan ryhmä on toiminut 50-luvulta saakka.

Katso myös FolkJam-tanssiliikuntatunnit.

Riehkä

Kuva: Amanda Rannanjärvi

Haluatko nauttia kansantanssista rennossa ja iloisessa seurassa, uutta oppien, mutta et välitä esiintymisestä? Tämä ryhmä on sinulle! Riehkän harjoituksista mukaasi tarttuu iloa, kuntoa, inspiraatiota ja uusia askeleita vaikkapa kansantanssijameihin. Opit soolo- ja paritekniikkaa ammattitaitoisen ja inspiroivan opettajan johdolla sekä improvisaatiometodeita kansantanssiin rennossa ympäristössä.

Keskiviikkoisin klo 18.00-19.30
Ruoholahden ala-asteen liikuntasali, Santakatu 6

6.9.-13.12. (Ei syyslomalla 18.10. eikä itsenäisyyspäivänä ke 6.12.)

13 x 90 min, kausimaksu 127 €

Ryhmää ohjaa kansantanssinopettaja (AMK) Arttu Peltoniemi.

Saapumisohje: Sisään- ja uloskäynti tapahtuu sisäpihan ovesta. Huom! Ovi on lukossa, ja opettaja tulee avaamaan oven hieman ennen tunnin alkua, eli olethan ajoissa paikalla! Jos olet myöhässä, voit soittaa opettajalle (ilmoita mahdollisesta myöhästymisestä mielellään etukäteen).

Sisään tultua aulasta kulje rappuset ylös toiseen kerrokseen, jonka aulassa on liikuntasalin ovi. Pukuhuoneet sijaitsevat rappusista oikealle: ensimmäinen pukuhuone ensimmäinen ovi vasemmalla, ja toinen käytävän perällä.


Ilmoittaudu kurssille täältä: ILMOITTAUTUMISLOMAKE Ilmoittautuminen aukeaa 5.7.2023!

Lykky

Lykky esiintymässä Kansantanssin kevätriemua konsertissa 2023. Kuvaaja Roosa Oksaharju

Lykky on vauhdikas aikuisten tanssiporukka, joka treenaa rennossa tunnelmassa viikoittain ja matkustaa yhdessä kansantanssitapahtumiin esiintymään muutamia kertoja vuodessa. "Emme ota itseämme liian vakavasti, vaikka tanhun otammekin!"

Vuonna 2023 on Lykyn 10-vuotisjuhlavuosi!

Keskiviikkoisin klo 20.30-22.00
Aleksanterin teatteri, Bulevardi 23

Treenit alkavat poikkeuksellisesti jo ke 23.8. keikkatreenillä ja loppuvat ke 29.11.2023.

(Ei syyslomalla 18.10.)
14 x 90 min, 136€

Kansantanssiohjaaja Sini Hirvonen ja vieraileva kansantanssinopettaja Jenna-Riikka Mäkinen, joka tulee tekemään Lykylle 10-vuotis-juhlahumppakoreografian!

LIITY LYKKYYN!

Etsimme lisää Lykkyjä! Jos sinulla on kansantanssista vähintään perusteet hallussa ja ryhmäkoreografioiden opettelu innostaa, tervetuloa avoimelle tunnille ke 30.8. kokeilemaan, olisiko Lykky sinulle sopiva ryhmä. Ilmoittaudu kokeilemaan sähköpostilla: info[at]karjalannuoret.fi tai suoraan ohjaajalle: sini.s.hirvonen[at]gmail.com

Tärsky

Tärsky keikalla Kansantanssin kevätriemua konsertissa 2023. Kuvaaja Roosa Oksaharju

Tärsky perustettiin syksyllä 2018 tarpeesta saada stadilaisille tai Stadiin päätyneille tanssijoille uusi viikkoharjoitusten tanhukoti.

Tärsky on edistyneiden tanssijoiden ryhmä, jossa kaikilla tanssijoilla on useamman vuoden tanssikokemus. Tärskyläisten vahvuus on tyylien moninaisuus – eri puolilla Suomea (ja maailmaa) tanssihistoriaansa kartuttaneet tanssijat tuovat ryhmään kukin oman erityisen tyylinsä tanssia. Harjoiteltava ohjelmisto koostuu sekä uusista koreografioista että muistiinmerkityistä perinteisistä tansseista ja niiden sommitelmista. Stadilaisen tanssiperinteen tutkiminen ja esillä pitäminen on yksi Tärskyn erityispainotuksista.

Viikkotreenien lisäksi ryhmä harjoittelee 1-2 kertaa kaudessa erikseen sovittavina viikonloppuina (yleensä lauantaisin) kulloisesta tarpeesta riippuen. Harjoituksissa treenataan esityksiä varten, mutta mikäli haluaisit nauttia tanssimisesta pelkästään viikkotreeneihin osallistumalla, sekin on mahdollista – kysy tästä lisää ohjaajalta.

Torstaisin klo 18.45-21.00
Åshöjdens grundskola, liikuntasali, Sturenkatu 6

Treenit alkavat poikkeuksellisesti jo 24.8. ja päättyvät 30.11. (ei syyslomalla 19.10.)

14 x 135 min, kausimaksu 186€
Ryhmää ohjaa syyskaudella kansantanssinopettaja (AMK) Emma Kantelinen. Ryhmän vakituinen opettaja Riina Hosio palaa ryhmän ohjaajaksi vuonna 2024.

LIITY TÄRSKYYN!

Etsimme uusia Tärskyjä! Jos sinulla on jo kokemusta kansantanssista ja haluaisit löytää uuden tanssikodin Helsingistä, tervetuloa avoimelle tunnille to 31.8. kokeilemaan, olisiko Tärsky sinulle sopiva ryhmä. Ilmoittaudu kokeilemaan sähköpostilla: info[at]karjalannuoret.fi tai suoraan ohjaajalle:

Kärri

Kärri Kansantanssin kevätriemua konsertissa 2023. Kuvaaja Roosa Oksaharju

Kärri on aikuisten tanhuryhmä, joka on toiminut ilman taukoa 50-luvulta asti. "Kärri" nimi juontaa juurensa Kärri-Ukko tanssiin, joka kuvaa hyvin ryhmän nykyistä olemusta; ei enää nuori, mutta iloinen ja energinen. Kärri on luokiteltu Suomen Nuorisoseurojen Liiton kansantanssiluokitteluissa vuosina 2019, 2017, 2015, 2013, 2011, 2005 ja 2003 mestaruussarjaan sekä 2009 ja 2007 valiosarjaan yli 55-vuotiaiden sarjassa. Vuoden 2022 Tanssimyllyssä ryhmä ei enää pyytänyt luokitusta. Tavoitteellisena kansantanssiryhmänä Kärri haluaa panostaa laadukkaisiin esityksiin sekä ennen kaikkea hyväntuuliseen yhteiseen tekemiseen!

Harjoitukset

Kärri harjoittelee kerran viikossa, lisäksi pidetään viikonloppuharjoituksia muutaman kerran vuodessa. Ryhmässä on yli 20 aktiivista tanssijaa.

Harjoitukset sisältävät tyypillisesti alkulämmittelyn, kansantanssin askelikko- ja tekniikkaharjoitusta, kansanomaisia paritansseja, perinteisiä suomalaisia kansantansseja ja kansantanssikoreografioita. Harjoitukset loppuvat jäähdyttelyyn ja venytyksiin.

Keskiviikkoisin klo 18.30-20.45
Munkkivuoren nuorisotalo, Raumantie 5
28.8.-13.12. (Ei syyslomalla 18.10. eikä itsenäisyyspäivänä ke 6.12.)
14 x 135 min, kausimaksu 186€
Ryhmällä on syksyllä 2023 väliaikainen ohjaaja, vakituinen opettaja Riina Hosio palaa 2024.


Esiintymiset


Esiinnymme mielellämme erilaisissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa, sillä vaikka harjoitus tekee mestarin, ovat esiintymiset ovat elämän suola! Tavoitteelliselle Kärri-ryhmälle kotimaisia esiintymisiä on kertynyt vuosittain reilut 15; on festivaalia, konserttia ja tanhun tuomista kaiken kansan nähtäville esimerkiksi Esplanadin puistossa. Kansainvälinen toiminta antaa oman värikkään lisänsä tanhuajan elämään. Viime vuosina Kärri on vieraillut Kroatiassa, Romaniassa, Unkarissa, Venäjän Karjalassa, Ruotsissa, Brasiliassa, Slovakiassa ja Virossa.


Oletko kiinnostunut tanssitoiminnastamme?


Ryhtyisinkö uudelleen tanssimaan, olisiko nyt aika palata kansantanssiharrastuksen pariin vaikka vuosikymmenienkin takaa? Uudet tanssijat ovat tervetulleita katsomaan ja tutustumaan ryhmäämme ja ohjelmistoomme syys- ja kevätkausien alussa. Kärrin tanssijoilla on pitkä kansantanssihistoria, tarvittaessa järjestämme erilliskursseja mahdollisesti unohtuneiden askelikkojen ja askelkuvioiden muistiin palauttamiseksi.

Yhteydenotot

Ryhmän yhteyshenkilö Tuija Tanner, tanner.tuija(at)gmail.com
- keikkatilaukset ja käytännön asiat
Ohjaaja päivittyy
- uudet tanssijat, yhteistyötoiminta