Jäsenyys

Karjalan Nuoret ry on paikallinen nuorisoseura, joka kuuluu valtakunnalliseen Nuorisoseurat ry:hyn. Liittyessäsi harrastusryhmään liityt automaattisesti Karjalan Nuorten jäseneksi, ja sitä kautta Nuorisoseurojen jäseneksi. Olemme jäsenseura myös Karjalaisessa Nuorisoliitossa, sekä Pääkaupungin Karjalaisyhteisöt Pääsky ry:ssä.

Jos et halua liittyä seuran jäseneksi, kerro siitä ilmoittautuessasi. Jos haluat kannattaa seuran toimintaa ilman, että harrastat jossain seuran ryhmässä, voit liittyä jäseneksi laittamalla viestiä info@karjalannuoret.fi.

Jäsenmaksut 2021

40 € / aikuinen
20 € / lapsi (alle 18 v)

Laskutus

Jäsenmaksu sisältyy harrastusryhmien kausimaksuihin, eikä siitä tule erillistä laskua (jäsenmaksusta maksetaan puolet kevät-, ja puolet syyskauden laskun mukana).

Jäsenet, jotka eivät harrasta missään ryhmässä, saavat erillisen jäsenmaksulaskun kerran vuodessa.

Jäsenedut

Jäsenmaksulla tuet seuran toimintaa. Lisäksi saat joitakin jäsenetuja.

Karjalan Nuorten jäsenedut

 • Jäsenlehti Kaiku 4 krt / vuosi
 • Tanssitarvikeliike Footlightin tuotteista 10 % alennus
 • Alle 18-vuotiaiden ryhmissä tapaturmavakuutus harjoitusten aikana
 • Karjalaisten kesäkoti Villa Salmelan vuokraus jäsenhintaan

Nuorisoseurojen jäsenedut

 • Nuorisoseuralehti 4 krt / vuosi
 • Vähintään 15 % alennus Holiday Clubin loma-asuntojen ja kylpylähotellien hinnoista.
 • 10 % alennus HI Hostellingin hostelleista. Lisäksi voit saada kansainvälisen hostellikortin alennettuun hintaan.
 • Rockway.fi soitonopetuksen verkkopalvelu 2vk ilmaiseksi ja sen jälkeen 19,90€/kk, tai 1kk ilmainen ja sen jälkeen 39,90/3kk. Palvelun normaali hinta on 29,90€/kk.
 • Dance Arena 200 -tanssipeli alennettuun hintaan.

Sisaralennus

Jos samasta perheestä harrastaa useampi alle 18-vuotias, saavat toinen, kolmas jne. 15 % alennuksen harrastusmaksusta. Alennus myönnetään aina edullisemmasta ryhmästä. Kerro ilmoittaumislomakkeella, minkä nimiset henkilöt ja missä ryhmissä kuuluvat samaan talouteen.

Sopimusehdot

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen harrastusryhmiin on sitova. Jos osallistuja peruuttaa osallistumisensa harrastusryhmään kesken kauden, peritään häneltä kuitenkin koko kauden maksu. Maksua ei palauteta ilman lääkärintodistusta.

Tutustumiskerrat

Joissakin ryhmissä järjestetään kauden aluksi erillinen maksuton tutustumiskerta, joka ei sido koko kauden osallistumiseen. Jos tutustumisesta ei mainita seuran verkkosivuilla, sitä ei automaattisesti ole käytössä, mutta voit halutessasi tiedustella kokeilumahdollisuudesta sähköpostitse: info@karjalannuoret.fi.

Laskutus

Laskutus tapahtuu yleensä kevätkaudella helmi-maaliskuussa ja syyskaudella loka-marraskuussa. Laskut lähetetään sähköpostilla. Jos sinulla on huomautettavaa laskusta, tai haluat sopia maksuajasta tai osissa maksamisesta, ota yhteyttä: info@karjalannuoret.fi.

Kokoontumiskerran tai ryhmän peruuntuminen ja korvausoikeus

Kauteen kuuluu verkkosivuilla ja ilmoittautumisvahvistuksessa ilmoitettu määrä kokoontumiskertoja.

Jos yksittäinen kurssikerta peruuntuu seurasta riippumattomista syistä, peruuntunutta kertaa ei korvata. Seurasta riippumattomia syitä ovat esimerkiksi tilanne, jossa opettaja sairastuu äkillisesti eikä tunnille löydetä sijaista; tilanne, jossa harrastustila ei ole käytössä vuokranantajasta riippuvasta syystä, tai muu paikallinen tai valtakunnallinen poikkeustilanne, joka estää harrastustoiminnan järjestämisen. Useammista peruuntuvista kerroista seura pyrkii järjestämään hyvityksen esimerkiksi ylimääräisen tunnin tai etämateriaalien muodossa. Mikäli välistä jää tunteja, joita ei pystytä korvaamaan muulla tavalla, tämä huomioidaan laskutuksessa. Mikäli kauden laskutus jo tehty, on mahdollista pyydettäessä saada palautus maksusta peruuntuneiden tuntien osalta.

FolkJam® ja Tempoa Tenaviin® -tunneilla on käytössä korvausmahdollisuus, eli kauden aikana väliin jäävät tunnit, on mahdollista korvata toisessa samanlaisessa ryhmässä saman kauden aikana. Ilmoita korvaamisesta ko. tunnin opettajalle viestillä ennen tuntia. Korvausoikeus ei säily seuraavalle toimintakaudelle. Korvausoikeus on käytössä vain lajikohtaisesti, näissä tavaramerkin alla toimivissa lajeissa, joissa tuntien sisällöt vastaavat toisiaan ja niihin on mahdollista osallistua kertaluonteisesti. Muilla tanssi-, teatteri- ja musiikkitunneilla sisältö on juuri sen ryhmän osallistujille suunniteltua ja kauden mittaan etenevää (tanssikoreografiat, näytelmät), eikä niihin voi osallistua kertaluonteisesti. Huom! Poikkeus sopimusehdoissa syyskaudella 2021: FolkJam® ja Tempoa Tenaviin® -tunneilla ei väliaikaisesti ole korvausmahdollisuutta. Koronaepidemian vuoksi viranomaisohjeet eivät salli ryhmien sekoittamista ja tunneilla voi käydä vain siinä ryhmässä, johon on ilmoittautunut.

Jos kurssilla on erikseen ilmoitettuun viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä, tai viimeistään kuukausi syys- tai kevätkauden alkamisen jälkeen liian vähän osallistujia, seuralla on oikeus peruuttaa kurssi. Osallistujilta laskutetaan tällöin toteutuneet kurssikerrat.

Ilmoittautumisen jatkuminen seuraavalle kaudelle

Paikat kursseille täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kansantanssi-, kansanlaulu-, kansanmusiikki-, ja teatteriryhmissä on käytössä kertailmoittautuminen ja harrastajan paikka ryhmässä säilyy automaattisesti vuodesta toiseen, ilman että sitä erikseen vahvistaa. Lopettaessaan harrastuksen osallistuja on velvollinen ilmoittamaan siitä kirjallisesti osoitteeseen info@karjalannuoret.fi. Paikka on mahdollista perua kausien välissä (syyskauden paikka ennen syyskauden alkamista, kevätkauden paikka ennen kevätkauden alkamista).

FolkJam® ja Tempoa Tenaviin® -tunneilla ilmoittautuminen on voimassa yhden kauden. Edellisen kauden harrastajilla on etuajo-oikeus seuraavan kauden tunneille. Kauden päättyessä osallistujat saavat sähköpostitse kyselyn, johon vastaamalla voi varata paikan seuraavalle kaudelle pari päivää ennen kuin ilmoittautuminen avataan uusille harrastajille.

Terveysturvallisuus lähiopetuksessa syyskaudella 2021

Lähikontaktien vähentäminen / välttäminen

Seuralla on voimassa Helsingin kaupungin ohjeiden mukainen terveysturvallisuussuunnitelma.
 • Toiminta on järjestetty siten, että lähikontakteja ei synny muiden tilan käyttäjien kanssa.
 • Lajeissa, jossa ei toimita yhdessä (Tempoa Tenaviin, FolkJam, kansantanssin tekniikkakurssi, kansanmusiikki), ei synny lähikontakteja lainkaan.
 • Lajeissa, joihin sisältyy normaalisti lähikontakteja oman ryhmän kanssa (kansantanssiryhmät, teatteri), harjoituksia on muokattu siten, että niitä syntyy merkittävästi tavallista vähemmän.

Edellytämme osallistujien noudattavan seuraavia ohjeita

 • Älä tule tunnille, jos sinulla on oireita. Myös lievät sairastumiseen viittaavat oireet ovat syy jäädä kotiin. Ilmoita poissaolosta suoraan omalle ohjaajalle.
 • Ulkomaanmatkalta palatessa noudata viranomaisten karanteeniohjeita ja ilmoita poissaolosta ohjaajalle.
 • Pese kädet ennen tuntia ja heti sen jälkeen. Käytä myös käsidesiä. Suosittelemme ottamaan mukaan oman käsidesin, mutta jos se unohtuu, ohjaajalla on varapullo.
 • Noudata tunneilla hyvää yskimis- ja käsihygieniaa.
 • Kaikkia 12 vuotta täyttäneitä suositellaan käyttämään kasvomaskia sisätiloissa muutoin kuin liikuntasuorituksen ajan.
 • Käytä vain omaa juomapulloa.
 • Pukuhuoneessa ja odotustilassa pidä 2m turvaväli muihin tilan käyttäjiin (muut ryhmät, muiden seurojen toiminta samoissa tiloissa).
 • Lasten ryhmissä lasta saattaessa vanhemmat jättävät harrastajat ulos eivätkä tule sisätiloihin, jos se on mahdollista (huomioiden muun muassa harrastuspaikan, lapsen iän sekä sen, onko harrastus lapselle tuttu vai uusi).
 • Ohjaajalla täytyy olla kaikkien tunnilla olevien yhteystiedot. Tunnille ei oteta mukaan ketään, jota ei voida tarvittaessa jälkikäteen tavoittaa.