Jäsenyys

Karjalan Nuoret ry on paikallinen nuorisoseura, joka kuuluu valtakunnalliseen Nuorisoseurat ry:hyn. Liittyessäsi harrastusryhmään liityt automaattisesti Karjalan Nuorten jäseneksi, ja sitä kautta Nuorisoseurojen jäseneksi. Olemme jäsenseura myös Karjalaisessa Nuorisoliitossa, sekä Pääkaupungin Karjalaisyhteisöt Pääsky ry:ssä.

Jos et halua liittyä seuran jäseneksi, kerro siitä ilmoittautuessasi. Jos haluat kannattaa seuran toimintaa ilman, että harrastat jossain seuran ryhmässä, voit liittyä jäseneksi laittamalla viestiä info@karjalannuoret.fi.

Jäsenmaksu 2023

20 € tai 10 e/puoli vuotta (1.1.-31.7. ja 1.8.-31.12.).

Laskutus

Jäsenmaksu sisältyy harrastusryhmien kausimaksuihin, eikä siitä tule erillistä laskua (jäsenmaksusta maksetaan puolet kevät-, ja puolet syyskauden laskun mukana).

Jäsenet, jotka eivät harrasta missään ryhmässä, saavat erillisen jäsenmaksulaskun kerran vuodessa.

Sisaralennus

Jos samasta perheestä harrastaa useampi alle 18-vuotias, saavat toinen, kolmas jne. 15 % alennuksen harrastusmaksusta. Alennus myönnetään aina edullisemmasta ryhmästä. Kerro ilmoittaumislomakkeella, minkä nimiset henkilöt ja missä ryhmissä kuuluvat samaan talouteen.

Useassa ryhmässä harrastavat

Jos harrastaa kahdessa tai useammassa Karjalan Nuorten harrastusryhmässä, saa toisesta, kolmannesta jne. ryhmästä alennuksen. Alennuksen suuruus lukukaudessa on lukukauden jäsenmaksu + 20 €. Syksyllä 2023 alennus on siis 30€. Mainitse ryhmään ilmoittautuessasi ilmoittautumislomakkeen Lisätiedoissa, missä muussa ryhmässä harrastat.

Jäsenedut

Jäsenmaksulla tuet seuran toimintaa. Lisäksi saat jäsenetuja:

Karjalan Nuorten jäsenedut

  • Jäsenlehti Kaiku 4 krt / vuosi
  • Tanssitarvikeliike Footlightin tuotteista 10 % alennus
  • Alle 18-vuotiaiden ryhmissä tapaturmavakuutus harjoitusten aikana
  • Karjalaisten kesäkoti Villa Salmelan vuokraus jäsenhintaan

Nuorisoseurojen jäsenedut

  • Sähköinen Nuorisoseuralehti 4 krt / vuosi
  • Vähintään 15 % alennus Holiday Clubin loma-asuntojen ja kylpylähotellien hinnoista.
  • 10 % alennus HI Hostellingin hostelleista. Lisäksi voit saada kansainvälisen hostellikortin alennettuun hintaan.
  • Rockway.fi soitonopetuksen verkkopalvelu 2vk ilmaiseksi ja sen jälkeen 19,90€/kk, tai 1kk ilmainen ja sen jälkeen 39,90/3kk. Palvelun normaali hinta on 29,90€/kk.
  • Dance Arena 200 -tanssipeli alennettuun hintaan.


Sopimusehdot

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen harrastusryhmiin on sitova. Jos osallistuja peruuttaa osallistumisensa harrastusryhmään kesken kauden, peritään häneltä lähtökohtaisesti koko kauden maksu.


Mikäli harrastajan elämäntilanteessa tapahtuu muutos (sairaus, paikkakunnalta muutto tms.), jonka vuoksi osallistuminen harrastusryhmään estyy, ota yhteyttä info@karjalannuoret.fi maksun palauttamiseen tai maksun alennukseen liittyvissä kysymyksissä.

Tutustumiskerrat

Joissakin ryhmissä järjestetään kauden aluksi erillinen maksuton tutustumiskerta, joka ei sido koko kauden osallistumiseen. Jos tutustumisesta ei mainita seuran verkkosivuilla, sitä ei automaattisesti ole käytössä, mutta voit halutessasi tiedustella kokeilumahdollisuudesta sähköpostitse: info@karjalannuoret.fi.

FolkJam® ja Tempoa Tenaviin® -tunneilla on käytössä yksi ilmainen kokeilukerta. Ilmoita etukäteen sähköpostilla info@karjalannuoret.fi, että olet tulossa ilmaiselle kokeilukerralle. Ryhmän tullessa täyteen on etusija ensiksi sitovasti ilmoittautuneilla.

Laskutus / maksaminen

Laskutus tapahtuu yleensä kevätkaudella helmi-maaliskuussa ja syyskaudella loka-marraskuussa. Laskut lähetetään sähköpostilla. Jos sinulla on huomautettavaa laskusta, tai haluat sopia maksuajasta tai osissa maksamisesta, ota yhteyttä: info@karjalannuoret.fi.

Kokoontumiskerran tai ryhmän peruuntuminen ja korvausoikeus

Jos yksi kurssikerta peruuntuu seurasta riippumattomista syistä, peruuntunutta kertaa ei korvata. Seurasta riippumattomia syitä ovat esimerkiksi tilanne, jossa opettaja sairastuu äkillisesti eikä tunnille löydetä sijaista; tilanne, jossa harrastustila ei ole käytössä vuokranantajasta riippuvasta syystä, tai muu paikallinen tai valtakunnallinen poikkeustilanne, joka estää harrastustoiminnan järjestämisen. Useammista peruuntuvista kerroista seura pyrkii järjestämään hyvityksen esimerkiksi ylimääräisen tunnin tai etämateriaalien muodossa. Mikäli välistä jää tunteja, joita ei pystytä korvaamaan muulla tavalla, tämä huomioidaan laskutuksessa. Mikäli kauden laskutus jo tehty, on mahdollista pyydettäessä saada palautus maksusta peruuntuneiden tuntien osalta.

FolkJam® ja Tempoa Tenaviin® -tunneilla on käytössä korvausmahdollisuus, eli kauden aikana väliin jäävät tunnit on mahdollista korvata toisessa samanlaisessa ryhmässä saman kauden aikana. Ilmoita korvaamisesta ko. tunnin opettajalle viestillä ennen tuntia. Korvausoikeus ei säily seuraavalle toimintakaudelle. Korvausoikeus on käytössä vain lajikohtaisesti, näissä tavaramerkin alla toimivissa lajeissa, joissa tuntien sisällöt vastaavat toisiaan ja niihin on mahdollista osallistua kertaluonteisesti. Muilla tanssi-, teatteri- ja musiikkitunneilla sisältö on juuri sen ryhmän osallistujille suunniteltua ja kauden mittaan etenevää (tanssikoreografiat, näytelmät), eikä niihin voi osallistua kertaluonteisesti.

Jos kurssilla on erikseen ilmoitettuun viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä, tai viimeistään kuukausi syys- tai kevätkauden alkamisen jälkeen liian vähän osallistujia, seuralla on oikeus peruuttaa kurssi. Osallistujilta laskutetaan tällöin toteutuneet kurssikerrat.

Ilmoittautumisen jatkuminen seuraavalle kaudelle

Paikat kursseille täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kansantanssi-, kansanlaulu-, kansanmusiikki-, ja teatteriryhmissä on käytössä kertailmoittautuminen ja harrastajan paikka ryhmässä säilyy automaattisesti vuodesta toiseen, ilman että sitä erikseen vahvistaa.

Lopettaessaan harrastuksen osallistuja on velvollinen ilmoittamaan siitä kirjallisesti osoitteeseen info@karjalannuoret.fi. Paikka on mahdollista perua kausien välissä (syyskauden paikka ennen syyskauden alkamista, kevätkauden paikka ennen kevätkauden alkamista).
Alakoululaisten teatteriryhmissä on käytössä lukuvuosikohtainen ilmoittautuminen.

FolkJam® ja Tempoa Tenaviin® -tunneilla ilmoittautuminen on voimassa yhden kauden. Edellisen kauden harrastajilla on etuajo-oikeus seuraavan kauden tunneille. Kauden päättyessä osallistujat saavat sähköpostitse ohjeen, kuinka oma paikka seuraavalle kaudelle varataan pari päivää ennen kuin ilmoittautuminen avataan uusille harrastajille.

Kuvaus- ja julkaisulupa

Karjalan Nuoret ry:n järjestämässä harrastustoiminnassa tai niihin liittyvissä tapahtumissa otetaan joskus valo- ja videokuvia, joita käytetään seuran www-sivuilla, sosiaalisessa mediassa, jäsenlehdessä & muissa seuran tai kattojärjestön julkaisuissa ja joita voidaan jakaa ryhmäkohtaisesti seuran jäsenille/heidän huoltajilleen.Nimien julkaisu: valokuvien yhteydessä ei julkaista kuvissa esiintyvien nimiä ilman erillistä lupaa. Pidemmän videon, kuten esiintymistaltioinnin tai näytelmätrailerin, yhteydessä voidaan listata videolla esiintyneiden etunimet tai erillisellä luvalla koko nimet. Ilmoittautumalla Karjalan Nuoret ry:n toimintaan täysi-ikäinen harrastaja/alaikäisen harrastajan huoltaja hyväksyy nämä kuvaus- ja julkaisuehdot. Mikäli kuvaus ja/tai julkaisuluvan haluaa kieltää, tulee se tehdä kirjallisesti osoitteeseen info@karjalannuoret.fi.

Huom!

Tutustuthan myös terveysturvallisuusohjeisiin.