Jäsenyys

Karjalan Nuoret ry on paikallinen nuorisoseura, joka kuuluu valtakunnalliseen Nuorisoseurat ry:hyn. Liittyessäsi harrastusryhmään liityt automaattisesti Karjalan Nuorten jäseneksi, ja sitä kautta Nuorisoseurojen jäseneksi. Olemme jäsenseura myös Karjalaisessa Nuorisoliitossa, sekä Pääkaupungin Karjalaisyhteisöt Pääsky ry:ssä.

Jos et halua liittyä seuran jäseneksi, kerro siitä ilmoittautuessasi. Jos haluat liittyä kannatusjäseneksi, ilman, että harrastat jossain seuran ryhmässä, laita viestiä info@karjalannuoret.fi.

Jäsenmaksut 2020

40 € / aikuinen
20 € / lapsi (alle 18 v)

Laskutus

Jäsenmaksu sisältyy harrastusryhmien kausimaksuihin, eikä siitä tule erillistä laskua (jäsenmaksusta maksetaan puolet kevät-, ja puolet syyskauden laskun mukana).

Jäsenet, jotka eivät harrasta missään ryhmässä, saavat erillisen jäsenmaksulaskun kerran vuodessa.

Jäsenedut

Jäsenmaksulla tuet seuran toimintaa. Lisäksi saat joitakin jäsenetuja.

Karjalan Nuorten jäsenedut

 • Jäsenlehti Kaiku 4 krt / vuosi
 • Tanssitarvikeliike Footlightin tuotteista 10 % alennus
 • Alle 18-vuotiaiden ryhmissä tapaturmavakuutus harjoitusten aikana
 • Karjalaisten kesäkoti Villa Salmelan vuokraus jäsenhintaan

Nuorisoseurojen jäsenedut

 • Nuorisoseuralehti 4 krt / vuosi
 • Vähintään 15 % alennus Holiday Clubin loma-asuntojen ja kylpylähotellien hinnoista.
 • 10 % alennus HI Hostellingin hostelleista. Lisäksi voit saada kansainvälisen hostellikortin alennettuun hintaan.
 • Rockway.fi soitonopetuksen verkkopalvelu 2vk ilmaiseksi ja sen jälkeen 19,90€/kk, tai 1kk ilmainen ja sen jälkeen 39,90/3kk. Palvelun normaali hinta on 29,90€/kk.
 • Dance Arena 200 -tanssipeli alennettuun hintaan.

Sisaralennus

Jos samasta perheestä harrastaa useampi alle 18-vuotiias, saavat toinen, kolmas jne. 15 % alennuksen harrastusmaksusta. Alennus myönnetään aina edullisemmasta ryhmästä. Kerro ilmoittaumislomakkeella, minkä nimiset henkilöt ja missä ryhmissä kuuluvat samaan talouteen.

Sopimusehdot

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen harrastusryhmiin on sitova. Jos osallistuja peruuttaa osallistumisensa harrastusryhmään kesken kauden, peritään häneltä kuitenkin koko kauden maksu. Maksua ei palauteta ilman lääkärintodistusta.

Tutustumiskerrat

Joissakin ryhmissä järjestetään kauden aluksi erillinen maksuton tutustumiskerta, joka ei sido koko kauden osallistumiseen. Jos tutustumisesta ei mainita seuran verkkosivuilla, sitä ei automaattisesti ole käytössä, mutta voit halutessasi tiedustella kokeilumahdollisuudesta sähköpostitse: info@karjalannuoret.fi.

Laskutus

Laskutus tapahtuu kevätkaudella helmikuussa (koululaisten hiihtoloman tienoilla) ja syyskaudella lokakuussa (koululaisten syysloman tienoilla). Laskut lähetetään sähköpostilla. Jos sinulla on huomautettavaa laskusta, tai haluat sopia maksuajasta tai osissa maksamisesta, ota yhteyttä: info@karjalannuoret.fi.

Kokoontumiskerran tai ryhmän peruuntuminen ja korvausoikeus

Kauteen kuuluu verkkosivuilla ja ilmoittautumisvahvistuksessa ilmoitettu määrä kokoontumiskertoja.

Jos yksittäinen kurssikerta peruuntuu seurasta riippumattomista syistä, peruuntunutta kertaa ei korvata. Seurasta riippumattomia syitä ovat esimerkiksi tilanne, jossa opettaja sairastuu äkillisesti eikä tunnille löydetä sijaista; tilanne, jossa harrastustila ei ole käytössä vuokranantajasta riippuvasta syystä, tai muu paikallinen tai valtakunnallinen poikkeustilanne, joka estää harrastustoiminnan järjestämisen. Useammista peruuntuvista kerroista seura pyrkii järjestämään hyvityksen esimerkiksi ylimääräisen tunnin tai etämateriaalien muodossa.

FolkJam® ja Tempoa Tenaviin® -tunneilla on käytössä korvausmahdollisuus, eli kauden aikana väliin jäävät tunnit, on mahdollista korvata toisessa samanlaisessa ryhmässä saman kauden aikana. Ilmoita korvaamisesta ko. tunnin opettajalle viestillä ennen tuntia. Korvausoikeus ei säily seuraavalle toimintakaudelle. Korvausoikeus on käytössä vain lajikohtaisesti, näissä tavaramerkin alla toimivissa lajeissa, joissa tuntien sisällöt vastaavat toisiaan ja niihin on mahdollista osallistua kertaluonteisesti. Muilla tanssi-, teatteri- ja musiikkitunneilla sisältö on juuri sen ryhmän osallistujille suunniteltua ja kauden mittaan etenevää (tanssikoreografiat, näytelmät), eikä niihin voi osallistua kertaluonteisesti.

Jos kurssilla on erikseen ilmoitettuun viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä, tai viimeistään kuukausi syys- tai kevätkauden alkamisen jälkeen liian vähän osallistujia, seuralla on oikeus peruuttaa kurssi. Osallistujilta laskutetaan tällöin toteutuneet kurssikerrat.

Ilmoittautumisen jatkuminen seuraavalle kaudelle

Paikat kursseille täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kansantanssi-, kansanlaulu-, kansanmusiikki-, ja teatteriryhmissä on käytössä kertailmoittautuminen ja harrastajan paikka ryhmässä säilyy automaattisesti vuodesta toiseen, ilman että sitä erikseen vahvistaa. Lopettaessaan harrastuksen osallistuja on velvollinen ilmoittamaan siitä kirjallisesti osoitteeseen info@karjalannuoret.fi. Paikka on mahdollista perua kausien välissä (syyskauden paikka ennen syyskauden alkamista, kevätkauden paikka ennen kevätkauden alkamista).

FolkJam® ja Tempoa Tenaviin® -tunneilla ilmoittautuminen on voimassa yhden kauden. Edellisen kauden harrastajilla on etuajo-oikeus seuraavan kauden tunneille. Kauden päättyessä osallistujat saavat sähköpostitse kyselyn, johon vastaamalla voi varata paikan seuraavalle kaudelle pari päivää ennen kuin ilmoittautuminen avataan uusille harrastajille.

Korona-ajan poikkeukset syyskaudella 2020

Toiminta Karjalan Nuorten lähiopetuksessa korona-aikana:

 • Älä tule tunnille, jos sinulla on oireita. Myös lievät sairastumiseen viittaavat oireet ovat syy jäädä kotiin. Ilmoita poissaolosta suoraan omalle ohjaajalle.
 • Ulkomaanmatkalta palatessa noudata viranomaisten karanteeniohjeita ja ilmoita poissaolosta ohjaajalle.
 • Pese kädet ennen tuntia ja heti sen jälkeen. Käytä myös käsidesiä. Suosittelemme ottamaan mukaan oman käsidesin, mutta jos se unohtuu, ohjaajalla on varapullo.
 • Noudata tunneilla hyvää yskimis- ja käsihygieniaa.
 • Käytä vain omaa juomapulloa.
 • Pukuhuoneessa ja odotustilassa pyri pitämään turvaväli muihin tilan käyttäjiin (muut ryhmät, muiden seurojen toiminta samoissa tiloissa).
 • Lasten ryhmissä lasta saattaessa vanhemmat jättävät harrastajat ulos eivätkä tule sisätiloihin, jos se on mahdollista (huomioiden harrastuspaikka ja onko harrastus lapselle uusi).
 • Ohjaajalla täytyy olla kaikkien tunnilla olevien yhteystiedot. Tunnille ei oteta mukaan ketään, jota ei voida tarvittaessa jälkikäteen tavoittaa.

Toiminnan mahdollinen keskeytyminen ja laskutus:

Huomioidaksemme koronapandemian mahdolliset vaikutukset jäsenten taloudelliseen tilanteeseen, on kaikkia kausimaksuja jo laskettu 5%.

Jotta emme lisäisi opettajien kontakteja useisiin harrastajiin, ryhmissä ei tällä kaudella käytetä sijaisia. Jos ryhmän opettaja sairastuu, tunnit perutaan ja väliin jääneet kerrat huomioidaan kausimaksussa.

Toivomme, että epidemiatilanne sallii lähiopetuksen. Jos se ei ole mahdollista, toimitaan näin:

 • Jos kautta ei ole mahdollista aloittaa lainkaan tai se keskeytyy 30.9. mennessä, ei harrastajilta laskuteta kausimaksuja lainkaan ja seura tarjoaa myös loppuvuoden jäsenyyden maksutta. Tässä tilanteessa ei tehdä etämateriaalia, vaan koko lukukausi peruutetaan, ja toiminta jatkuu tammikuussa.
 • Jos kausi keskeytyy lokakuun aikana, laskutetaan siihen asti pidetyt tunnit. Myöskään tässä tilanteessa ei tehdäetämateriaaleja, vaan loppukausi peruutetaan, ja toiminta jatkuu tammikuussa.
 • Jos kausi keskeytyy 1.11. tai sen jälkeen, laskutetaan kausimaksu normaalisti ja viimeiset tunnit pidetään etäopetuksena tai korvataan etämateriaaleilla.

Näitä ohjeita noudatetaan koko seuran toiminnassa tilanteessa, jossa viranomaisohjeet suosittelevat harrastustoiminnan keskeyttämistä kokonaan, sekä yksittäisen ryhmän osalta tilanteessa, jossa ryhmän toiminta keskeytyy koronavirustilanteen vuoksi seurasta riippumattomasta syystä (esim. ryhmän harrastustilan käyttö kielletään).

Edellä mainituista syistä laskutus tapahtuu poikkeuksellisesti vasta kauden lopussa, kun tiedämme mikä osa tunneista on pidetty.

Harrastajille voimassa ovat normaalit peruutusehdot, jotka on kerrottu yllä kohdassa peruutusehdot.