Kansanlaulu

Kuokkavieraat

Kuokkavieraat keikalla Kansantanssin kevätriemua konsertissa 2023. Kuvaaja Roosa Oksaharju

Kuokkavieraat on äänekäs kansanlauluryhmä, joka esittää perinteistä ja modernia kansanmusiikkia eri alueilta. Viime aikoina on laulettu mm. suomalais-ugrilaisia, slaavilaisia sekä irlantilaisia kansansävelmiä. Joukossa on esimerkiksi inkeriläisiä röntysköitä, pohjalaisia rekilauluja ja mordvalaisia melodioita. Vaikutteita on haettu myös skandinaavisesta lauluperinteestä, ja hetkittäin 'Kuokkien' laulu yltyy improvisoiduksi ääni-ilotteluksi. Ohjelmistosta löytyy tarvittaessa myös materiaalia, joka nostattaa punan paatuneemmillekin poskille. Kuokkavieraat on yli 40-vuotias kuoro, joka on aiemmin toiminut Helsingin yliopiston alaisuudessa ja liittynyt syksyllä 2019 osaksi nuorisoseura Karjalan Nuoria. Kuokkavieraat-kuoro treenaa sekä itsenäisesti että ohjaajansa johdolla ja rientää kutsusta kuokkimaan juhlia ja muita tapahtumia.

Kevätkausi 2024

Tiistaisin klo 17.30-19.00
Kamppi, Malminkatu 14, Helsingin Saksalainen koulu, luokka 620
16.1.-14.5.2024 (Tunteja ei pidetä viikolla 8 eikä 30.4.)

Kausimaksu 109€. Hinta sis. harjoitukset ja Karjalan Nuorten ja Nuorisoseurojen jäsenedut.

Kuoron taiteellisena johtajana toimii Helena Haaparanta, helenahaaparanta[at]gmail.com. Joka toinen viikko kuorolla on omatoimitreenit ilman ohjaajaa.

Kuoron toiminnasta lisätietoja antaa kuoron yhteyshenkilö Malla Mälkki, malla.m.malkki[at]gmail.com.

Kuokkiin otetaan uusia laulajia! Nyt on kovasti kysytty mahdollisuus päästä osaksi Kuokkavieraiden raikuvaa porukkaa! Nuotinlukutaito tai aiempi laulukokemus ei ole välttämätöntä, mutta nuotissa pysymisen taito sekä halua esiintyä ja sitoutua yhteiseen, viikoittaiseen treenaamiseen tulisi Kuokalta löytyä. Koelaulut pidetään Kampissa, Helsingin Saksalaisella koululla luokassa 620 (Malminkatu 14, Helsinki). Koelaulajat tulevat mukaan harjoituksiin 27.2. klo 17.30-19.00 ja niiden päätteeksi laulavat jokainen itselleen mieleisen biisin.