Karjalan Nuorten bändi

Pyöreän tornin pelimannit

Vipattaako viulusormet tai komppikäsi? Tule mukaan Karjalan Nuorten bändiin!

Tunneilla syvennytään tanssisoittoon: tutkitaan yhdessä, miten saamme yhteissoittoon tiukempaa groovea ja tanssijoiden askeliin vielä lisää lennokkuutta. Pyöreän tornin pelimannien mukana pääset halutessasi myös esiintymään ja tekemään yhteistyötä seuran tanssiryhmien kanssa. Katso ja kuuntele alta bändin ja tanssijoiden musavideo!

Bändikurssille osallistuneet kertoivat, että parasta kurssilla oli muun muassa: "mukava ilmapiiri", "erittäin hyvä, asiantunteva ja innostava kurssin vetäjä", sekä "jokaisen yksittäisen tunnin monipuolisuus." Tule sinäkin rohkeasti mukaan!

Kurssille osallistuaksesi tarvitset oman akustisen, pelimannimusiikkiin soveltuvan soittimen, esim. viulu, kitara, kontrabasso, matkaharmooni, mandoliini, haitari. Koska keskiössä on yhteissoitto, tulisi oman soittimen soittamisen perusteiden olla hallinnassa. Voit tulla mukaan myös laulamaan ja dillattelemaan. Kappaleet harjoittelemme yhdessä, eikä nuotinlukutaito ole edellytys osallistumiselle.

Pyöreän tornin pelimanneja ohjaa musiikkipedagogi Sirpa Luoma, joka tuo mukanaan tuulahduksen pelimanniperinnettä Pohjanmaalta ja Kaustisen seudulta.

Maanantaisin klo 18.30-20.00

Kamppi, Helsingin Saksalaisen koulun musiikkiluokka, Malminkatu 14

Kevätkaudella 2021 lähiopetus on peruttu koronaepidemian vuoksi. Toiminta käynnistyy uudelleen syksyllä 2022.

Pyöreän tornin pelimannit -bändi on soittanut yhdessä puolitoista vuotta ja tähän mennessä on mm. pidetty tanssijoiden kanssa yhteisjameja, tehty musiikkivideo ja esiinnyttykin jo pari kertaa.